(Her)investeren voor de langere termijn en zelf  zorgeloos genieten?

Veel ondernemers en privé-investeerders bevinden zich in de periode dat de vraag weer rijst of zij nog moeten (her)investeren. Dit wordt vaak opgevat als “Ik moet nog wat kosten maken” of “Ik ga op advies van mijn boekhouder dit jaar nog een nieuwe spullen aanschaffen”. In de basis is dit een slimme gedachte, het is immers zonde om direct belasting te betalen over de voltallige winst. 

Echter, wat denkt u van een (her)investering voor de langere termijn waar u zelf ook nog zorgeloos van kunt genieten? Nu geld op de bank niets meer waard is en de recreatiesector een van de snelst groeiende markten van Nederland is, is het zeker de moeite waard om u te te verdiepen in het zorgeloos (her)investeren in een vakantiewoning.

Investeren in een vakantiewoning

Een investering in een vakantiewoning met eigen grond bij TopParken is een interessante investering. TopParken creëert voor u een zorgeloos - zonder dat u hier naar om hoeft te kijken - meerjarig rendement. Dit komt niet alleen door de sterke eigen verhuurorganisatie, maar ook door de daar aan gekoppelde toonaangevende touroperators. Het rendement is hoger dan in regulier vastgoed, waar u dan ook nog naar om moet kijken. 

Wat kan het opleveren om te investeren in recreatie vastgoed voor het einde van het jaar? 

Er zijn meerdere redenen en regelingen om nog het einde van het jaar te (her)investeren in recreatief vastgoed bij TopParken. Dit heeft vooral te maken met belastingtechnische voordelen. De ene zorgt ervoor dat u geld bespaart en de andere is slim als u de kosten toch ging maken. Lees hieronder enkele interessante redenen en regelingen om nog dit jaar te investeren.

Maak kennis met TopParken

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De eerste regeling is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, afgekort KIA. Deze aftrekpost is een extra mogelijkheid die ondernemers hebben in de aangifte inkomstenbelasting (Box 1 met een eenmanszaak of VOF) of in je aangifte vennootschapsbelasting (met een BV). Dit is een extra aftrekpost waardoor uw winst voor de belasting lager wordt. Hierdoor betaalt u over een lager bedrag belasting en dus per saldo minder belasting.

Kosten maken voor een zo laag mogelijk resultaat

Een ander veelgebruikt argument om in het huidig jaar nog kosten te maken d.m.v. te (her)investeren is om de winst zo laag mogelijk te houden. Want hoe lager de winst, hoe lager de belasting is die je daarover betaalt. 

Echter, wanneer u toch al van plan was om deze kosten te gaan maken, heeft dit vrij weinig zin. U moet het geld namelijk wel uitgeven, zo kunt u bijvoorbeeld voor het eind van het jaar veel uit eten gaan met zakenrelaties en hoge kosten maken. Dit drukt inderdaad uw winst maar levert niets op.

Is er nog ruimte voor investeringsaftrek?

Doe tijdig een aanbetaling in 2019 om nog in aanmerking te komen voor investeringsaftrek in 2019.

Laat uw herinvesteringsreserve niet vrijvallen

Heeft u een herinvesteringsreserve gevormd? Ga dan na of de herinvesteringstermijn van drie jaar in 2019 verloopt. Indien u tegen het einde van de termijn zit dan moet u een herinvestering doen, anders valt de herinvesteringsreserve vrij in de winst en bent u hierover belasting verschuldigd.

Investeren voor nu en voor de toekomst

De Belastingdienst staat het toe om een deel van uw winst onbelast aan uw oudedagsreserve toe te voegen, (eventueel) betaalde pensioenpremie trekt u daar van af. In de recreatiesector bevindt zich nog een extra investeringsvoordeel, namelijk de herziening van de BTW periode wanneer u voor 31 december transporteert. De fiscus telt dan het jaar van transport/betaling van de investering als volledig jaar. 
 
Over het algemeen is het verstandig om een buffer op te bouwen door middel van een waardevaste investering die ook nog eens rendement oplevert. Uw bedrijf of privé vermogen wordt niet alleen meer waard door de extra inkomsten die u genereert, maar zo overleeft u ook een slecht seizoen, een gebroken been of een familiecrisis zonder dat uw bedrijf of privévermogen verder inteert.

Ontdek de mogelijkheden bij TopParken

Investeren in een vakantiewoning met een goed rendement, zonder er naar om te kijken of werk van te hebben? Denk nu alvast aan uw pensioen of aan een maandelijks inkomen in goede en slechte economische tijden. De verhuur van vakantiewoningen gaat altijd door en middels de sterke verhuurorganisatie van TopParken is de bezetting bij TopParken het gehele jaar hoog. 

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of plan een adviesgesprek in met een van onze specialisten. 

Afspraak maken