Het kabinet heeft op Prinsjesdag een voorstel gedaan om de overdrachtsbelasting voor beleggers per 1 januari 2021 te verhogen. Dit houdt in dat bij het kopen van een recreatiewoning op eigen grond, de overdrachtsbelasting wordt verhoogd van 2% naar 8% (mits het voorstel wordt goedgekeurd). 

Bij de aankoop van een recreatiewoning betaalt u overdrachtsbelasting over de kavel. De stijging van deze belasting betekent dat de aankoop van een recreatiewoning in 2020, u duizenden euro's kan besparen ten opzichte van dezelfde aankoop in 2021.

Lees hier meer over de mogelijke verhoging van de overdrachtsbelasting.

Denkt u er over na om een vakantiewoning te kopen in 2021?

Dan is het verstandig om na te gaan of de aankoop hiervan ook in 2020 al mogelijk is om zo te profiteren van de lage 2% overdrachtsbelasting. Wilt u weten of het voor u mogelijk is om een recreatiewoning te kopen in 2020? Onze adviseurs rekenen graag voor u uit wat er mogelijk is en kijken samen met u naar de verschillende opties. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in wanneer het u uitkomt en laat u informeren.

Maak een afspraak
 

Of vraag eerst meer informatie aan

De voordelen van het kopen van een vakantiewoning

Het kopen van een vakantiehuis heeft veel voordelen, deze voordelen zijn per type koper verschillend. Er zijn drie verschillende kopers te herkennen, de koper die een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik, de koper die een vakantiehuis koopt voor gedeeltelijk eigen gebruik / verhuur en de koper die de woning volledig verhuurt. 

 

Lees ook ons overige nieuws: