Verhoging overdrachtsbelasting per 1 januari 2021?

Denkt u er over na om in 2021 een recreatiewoning te kopen in Nederland?
Dan is het verstandig om na te gaan of de aankoop hiervan ook in 2020 al mogelijk is. Het kabinet heeft namelijk op Prinsjesdag een voorstel gedaan om de overdrachtsbelasting voor beleggers per 1 januari 2021 te verhogen. Dit houdt in dat bij het kopen van een recreatiewoning, de overdrachtsbelasting wordt verhoogd van 2% naar 8% (mits het voorstel wordt goedgekeurd). 

Bij de aankoop van een recreatiewoning betaalt u overdrachtsbelasting over de kavel. De stijging van deze belasting betekent dat de aankoop van een recreatiewoning in 2020, u duizenden euro's kan besparen ten opzichte van dezelfde aankoop in 2021.

Juist nu interessant! 

Mede door de coronacrisis is de interesse in vakanties in eigen land, als veilig alternatief, sterk gegroeid. Dit maakt het extra interessant een vakantiewoning te kopen voor zowel eigen gebruik, als (gedeeltelijke) verhuur en te profiteren van de groei van het toerisme in eigen land. Bij aankoop van een recreatiewoning profiteert u dit jaar dus nog van de lage 2% overdrachtskosten en kunt u direct genieten van een vakantiewoning in eigen land. Bij verhuur kan uw vakantiewoning ook nog eens een hoog jaarlijks rendement opleveren. Houd er rekening mee dat de aankoop van een recreatiewoning, van begin tot eind, gemiddeld vier weken in beslag neemt.

Koop een vakantiewoning in 2020 in plaats van in 2021 en bespaar 6% overdrachtsbelasting. Bij een vakantiehuis van € 100.000 loopt dit al snel op tot duizenden euro's. Dat is makkelijk verdiend!

 
Meer informatie
 
Overdrachtsbelasting 2021

Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden

TopParken heeft een groot aanbod recreatiewoningen, verspreid over 17 vakantieparken, welke in 2020 nog verkocht kunnen worden. Wilt u weten of het voor u mogelijk is om een recreatiewoning te kopen in 2020? Onze adviseurs rekenen graag voor u uit wat er mogelijk is en kijken samen met u naar de verschillende opties. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in wanneer het u uitkomt en laat u informeren.

Afspraak maken met een financieel adviseur
 

Of vraag onze brochure aan

Dit weekend al meer informatie? Bezoek dan onze open huis dagen in Ede!

Waarom een recreatiewoning kopen bij TopParken?

  1. Ruim 40 jaar ervaring in de recreatiebranche
  2. Onze financieel adviseurs staan het hele jaar voor u klaar
  3. Keuze uit een groot aanbod vakantiewoningen op 17 toplocaties.
  4. U bepaalt zelf of u de woning zelf gebruikt of verhuurt.
  5. Wij verzorgen en ontzorgen het volledige verhuurproces.

De voordelen van het kopen van een recreatiewoning

Het kopen van een vakantiewoning heeft veel voordelen, deze voordelen zijn per type koper verschillend. Er zijn drie verschillende kopers te herkennen, de koper die een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik, de koper die een vakantiehuis koopt voor gedeeltelijk eigen gebruik / verhuur en de koper die de woning volledig verhuurt.