Verhoging overdrachtsbelasting per 1 januari 2021?

Denkt u er over na om in 2021 een recreatiewoning te kopen in Nederland?
Dan is het verstandig om na te gaan of de aankoop hiervan ook in 2020 al mogelijk is. Het kabinet heeft namelijk op Prinsjesdag een voorstel gedaan om de overdrachtsbelasting bij aankoop vann een recreatiewoning per 1 januari 2021 te verhogen van 2% naar 8%. De stijging van deze belasting betekent dat de aankoop van een recreatiewoning in 2020, u duizenden euro's kan besparen ten opzichte van dezelfde aankoop in 2021.

Wij hebben nog enkele vakantiewoningen beschikbaar die nog in 2020 opgeleverd kunnen worden! Maak vrijblijvend een afspraak of vraag meer informatie aan over de mogelijkheden.

Meer informatie

Juist nu interessant

Naast de verhoging van de overdrachtsbelasting worden vanaf 1 januari 2021 de bedragen waarover negatieve spaarrente (-0,5%) wordt berekend flink verlaagd. Als u niet wilt betalen om om te mogen sparen kan het interessant zijn om alternatieven te zoeken voor banksparen. Investeren in een recreatiewoning in een sterke en stabiele sector is dan juist interessant.

Door alle negatieve reisadviezen naar het buitenland en gesloten grenzen zijn vakanties in eigen land populairder dan ooit en de verwachting is dat dit ook de komende jaren zo zal blijven. Het beleggen in een vakantiewoning is dan ook een veilige en rendabele investering.

Wanneer u belegt in een vakantiewoning bij TopParken profiteert u namelijk van hoge netto rendementen. Door de populariteit van vakanties in eigen land is de gemiddelde bezetting op vakantieparken in Nederland uitzonderlijk hoog. Dit zorgt weer voor hoge en stabiele huuropbrengsten.  

Vraag naar de mogelijkheden
 
 
Overdrachtsbelasting 2021

Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden

TopParken heeft een groot aanbod recreatiewoningen, verspreid over 20 vakantieparken. Wilt u weten of het voor u mogelijk is om een recreatiewoning te kopen in 2020? Onze adviseurs rekenen graag voor u uit wat er mogelijk is en kijken samen met u naar de verschillende opties. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in wanneer het u uitkomt en laat u informeren.

Afspraak maken met een financieel adviseur
 

Of vraag onze brochure aan

Waarom een recreatiewoning kopen bij TopParken?

  1. Ruim 40 jaar ervaring in de recreatiebranche
  2. Onze financieel adviseurs staan het hele jaar voor u klaar
  3. Keuze uit een groot aanbod vakantiewoningen op 20 toplocaties.
  4. U bepaalt zelf of u de woning zelf gebruikt of verhuurt.
  5. Wij verzorgen en ontzorgen het volledige verhuurproces.

De voordelen van het kopen van een recreatiewoning

Het kopen van een vakantiewoning heeft veel voordelen, deze voordelen zijn per type koper verschillend. Er zijn drie verschillende kopers te herkennen, de koper die een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik, de koper die een vakantiehuis koopt voor gedeeltelijk eigen gebruik / verhuur en de koper die de woning volledig verhuurt.