Verhoging overdrachtsbelasting

Tot 1 januari 2021 was het tarief van overdrachtsbelasting afhankelijk van het soort object. Dit tarief was destijds 2% voor bestaande woningen en 6% voor bestaand vastgoed wat geen woning is. Vanaf 1 januari 2021 is dit tarief afhankelijk van het gebruik van het pand door de koper. Meer hierover leest u op topparkenverkoop.nl/fiscale-aspecten

Juist nu interessant

Naast de verhoging van de overdrachtsbelasting zijn vanaf 1 januari 2021 de bedragen waarover negatieve spaarrente (-0,5%) wordt berekend flink verlaagd. Als u niet wilt betalen om om te mogen sparen kan het interessant zijn om alternatieven te zoeken voor banksparen. Investeren in een recreatiewoning in een sterke en stabiele sector is dan juist interessant.

Door alle negatieve reisadviezen naar het buitenland en gesloten grenzen zijn vakanties in eigen land populairder dan ooit en de verwachting is dat dit ook de komende jaren zo zal blijven. Het beleggen in een vakantiewoning is dan ook een veilige en rendabele investering. Wanneer u belegt in een vakantiewoning bij TopParken profiteert u namelijk van hoge netto rendementen. Door de populariteit van vakanties in eigen land is de gemiddelde bezetting op vakantieparken in Nederland uitzonderlijk hoog. Dit zorgt weer voor hoge en stabiele huuropbrengsten.  

Meer informatie
 
Overdrachtsbelasting 2021

Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden

TopParken heeft een groot aanbod recreatiewoningen, verspreid over 17 vakantieparken. Wilt u weten of het voor u mogelijk is om een recreatiewoning te kopen in 2020? Onze adviseurs rekenen graag voor u uit wat er mogelijk is en kijken samen met u naar de verschillende opties. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in wanneer het u uitkomt en laat u informeren.

Afspraak maken met een financieel adviseur
 

Of vraag onze brochure aan

Waarom een recreatiewoning kopen bij TopParken?

  1. Ruim 40 jaar ervaring in de recreatiebranche
  2. Onze financieel adviseurs staan het hele jaar voor u klaar
  3. Keuze uit een groot aanbod vakantiewoningen op 20 toplocaties.
  4. U bepaalt zelf of u de woning zelf gebruikt of verhuurt.
  5. Wij verzorgen en ontzorgen het volledige verhuurproces.

De voordelen van het kopen van een recreatiewoning

Het kopen van een vakantiewoning heeft veel voordelen, deze voordelen zijn per type koper verschillend. Er zijn drie verschillende kopers te herkennen, de koper die een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik, de koper die een vakantiehuis koopt voor gedeeltelijk eigen gebruik / verhuur en de koper die de woning volledig verhuurt. 

⏩ Wat is overdrachtsbelasting?

Je betaalt in Nederland overdrachtsbelasting bij aankoop van een bestaande woning. Deze belasting geldt dus niet voor nieuwbouw. De overdrachtsbelasting is een deel van de kosten koper.

⏩ Wat is de overdrachtsbelasting bij aankoop recreatiewoning?

Tot 31 december 2020 betaalde u bij aankoop van een recreatiewoning in Nederland 2% overdrachtsbelasting, net als bij een 'gewoon' woonhuis. Vanaf 1 januari 2021 is dit verhoogd naar 8%.

⏩ Wanneer betaal ik overdrachtsbelasting?

Overdrachtsbelasting betaal je bij de notaris op het moment dat de overdracht van de woning plaatsvindt

⏩ Over welk bedrag betaal ik overdrachtsbelasting?

Overdrachtsbelasting betaal je over de aankoopwaarde van het huis.

⏩ Wat is het tarief van overdrachtsbelasting?

In principe betaalt iedereen die een bestaande woning koopt, 2% overdrachtsbelasting over de aankoopwaarde van het huis. Dit tarief geldt als je zelf in het huis gaat wonen. Hierbij horen ook de zaken als een tuin, garage en schuur die op de grond van de woning staan. Ga je niet zelf in het huis wonen, dan betaal je 8%. Dit geldt bijvoorbeeld voor beleggers.