Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

RTL Z: Vakantiewoning als topinvestering

Door RTL Z


Investeren in een vakantiewoning?

Vorig jaar werd bekend dat het aantal te koop staande recreatiewoningen bijna 'op' is. Waarom is het momenteel zo interessant in een vakantiewoning te investeren?

"Bij de banken levert spaargeld weinig tot niets meer op door de lage spaarrente.", zegt Chadli Hachani van TopParken. "Bij het investeren in een vakantiewoning bij TopParken wordt men volledige ontzorgd. Wij verzorgen niet alleen in de verhuur van de vakantiewoning, maar garanderen ook een stabiel rendement in goede en slechte economische tijden."

Vakantiewoning als topinvestering
Vakantiewoning als topinvestering

Wat kost een recreatiewoning bij TopParken?

"Een vakantiewoning bij TopParken verschilt van € 109.500,- tot € 342.722,-. Dit is inclusief eigen grond, tuinaanleg en inventaris. Er zijn ook woningen te koop op huurgrond."

Wat is het rendement?

"Wij bieden een interessant nettorendement per jaar. De hoogte van het rendement is afhankelijk van de soort investering, de locatie en de kostprijs van de woning. Met het soort investering bedoel ik of er ook gedeeltelijk zelf gebruik van de woning wordt gemaakt of dat de woning volledig verhuurd gaat worden."

Moet je de verhuur van het huis zelf regelen?

"Nee. TopParken heeft een eigen professionele verhuurorganisatie die de verhuur regelt. Wij hebben jarenlange ervaring in het verhuren van vakantiewoningen op diverse locaties in Nederland. Daarnaast hebben wij een zeer goede samenwerking met gerenommeerde touroperators zoals Booking.com en Belvilla. Hun reserveringen dragen het hele jaar bij aan de verhuur van de vakantiewoning."

Onderhoudskosten worden vaak als valkuil genoemd. Hoe voorkom je dat deze kosten tegenvallen?

"In een adviesgesprek met onze adviseurs worden alle onderhoudskosten op een rij gezet. In de praktijk begrijpen mensen dat een keuken bijvoorbeeld een keer vervangen moet worden. Dat moet immers thuis ook. Kiest de eigenaar ervoor om veel te verhuren dan hebben wij speciale inventarispakketten die vooraf getest zijn en zodoende verhuur-proof zijn. Zo ben je verzekerd van een inventaris-set die jarenlang mee gaat."

Wat maakt de aankoop van een huisje op een TopPark aantrekkelijk?

"Allereerst zijn onze locaties uniek. Iedere locatie is gelegen midden in de natuur; in het bos, de heuvels, aan het water en aan zee. Wie een vakantiewoning aankoopt voor de verhuur hoeft zich geen zorgen te maken over de verhuur van de woning. Wij regelen letterlijk alles."

Vakantiewoning als topinvestering
 
Vakantiewoning als topinvestering
 

Hoe vaak moet je gebruik maken van je huisje om de investering renderend te maken?

"Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat de uitkomst hiervan afhankelijk is van de eerder besproken factoren. Daarnaast heeft iedere gast zijn eigen voorkeuren voor een vakantie; van basis tot luxe."

Maken mensen die een vakantiehuis hebben in Nederland daar vaker gebruik van dan wanneer ze bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk een huis bezitten?

"We zien dat veel mensen een vakantiehuis kopen gedeeltelijk voor eigen gebruik, maar ook puur als investering. Wanneer men zelf ook gebruik wil maken van de woning gebeurt dit meestal in de periodes dat de bezetting op de parken lager is. Dit is ideaal want dan kun je profiteren van leuke verhuuropbrengsten door de woning beschikbaar te stellen voor verhuur in de meest gunstige periodes en er zelf van genieten in het laagseizoen. In Nederland een vakantiehuis bezitten is toch makkelijker. Je neemt dan sneller last-minute het besluit om er even tussenuit te gaan."

Nieuwsgierig naar een vakantiewoning in eigen land?

Ga dan snel naar ons overzicht van open dagen en plan een bezichtiging of kom vrijblijvend langs.

 

Door RTL Z