Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
Vakantiewoning kopen in Nederland

Vakantiewoning kopen?

 
 • Vakantiewoningen op eigen kavel of huurkavel
 • Eigen gebruik, verhuur en een combinatie van beiden mogelijk
 • Jarenlang ervaring in de branche

Ontdek de vakantiewoningen op verschillende vakantieparken in Nederland

TopParken beschikt als vakantiehuis makelaar over verschillende vakantieparken in Nederland; van Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland tot Noord-Holland, Limburg en Noord-Brabant. Op al deze parken zijn vakantiewoningen te koop voor eigen gebruik, verhuur of een combinatie. Wanneer u graag op vakantie gaat in eigen land kan het dan ook interessant zijn om een vakantiewoning te kopen in Nederland. Een recreatiewoning kopen betekent uw eigen vakantieplek, bovendien kunt u er bij verhuur ook een aantrekkelijk nettorendement mee behalen. Een vakantie in eigen land is de afgelopen jaren sterk toegenomen in populariteit. Dit maakt het aantrekkelijk om juist nu een recreatiewoning in Nederland te kopen én te verhuren. Voor extra luxe hebben wij ook wellness vakantiewoningen te koop.

 

Of ontvang direct onze brochure

Bezoek onze  House Vision informatiedagen

Onze recreatiewoningen ⤵


Een vakantiewoning kopen; hoe werkt het en waar moet u op letten?

Een (nieuwbouw)vakantiewoning kopen in Nederland, waar moet u op letten en wat is belangrijk om te weten? Allereerst is het belangrijk om het volgende voor uzelf duidelijk te hebben: "Waarom wil ik een vakantiehuis kopen en wat is het doel ervan?" Wilt u de vakantiewoning voor uzelf gebruiken of wilt u een interessant rendement behalen met de verhuur? Daarnaast is het belangrijk om te weten op welke locatie u een vakantiewoning wilt kopen. Wij leggen u graag uit hoe het aankoopproces werkt en waar u op moet letten bij de aankoop van een vakantiewoning. Plan een afspraak met een van onze adviseurs en ontvang vrijblijvend advies.

 

De voordelen van het kopen van een recreatiewoning

Wat de precieze voordelen zijn, hangt af van de reden van de aankoop van een vakantiewoning. Een vakantiewoning voor eigen gebruik geeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om op elk gewenst moment te kunnen genieten van een vakantie in eigen land. Uw tweede huis, midden in de natuur. Kiest u ervoor om de vakantiewoning volledig te verhuren, dan heeft dit weer diverse financiële voordelen. Het is namelijk een interessant alternatief voor banksparen. Bij een combinatie van beide (meest gekozen), waarbij de vakantiewoning gedeeltelijk wordt verhuurd, profiteert u van een combinatie van de voordelen. 

 
 

Hoe ga ik mijn vakantiewoning gebruiken?

Wanneer u een vakantiewoning koopt heeft u vaak de keuze uit twee mogelijkheden. U koopt een vakantiewoning voor volledig eigen gebruik of u koopt een vakantiewoning welke jaarrond beschikbaar moet zijn voor verhuur. Wanneer u kiest voor volledige verhuur, waarbij u afziet van eigen gebruik, dan ontvangt u het hoogste rendement van uw recreatiewoning. Het kopen van een recreatiewoning in Nederland is op deze manier een aantrekkelijk alternatief voor banksparen. Bij TopParken heeft u nog een derde mogelijkheid. U kunt namelijk ook kiezen voor een combinatie van eigen gebruik én verhuur. Wilt u af en toe ook zelf gebruik maken van de recreatiewoning dan is uw rendement afhankelijk van de verhuuropbrengsten. Houd er rekening mee dat er verschillende fiscale aspecten zijn per gebruiksvorm van uw recreatiewoning.

Voor eigen gebruik

Gaat u graag op vakantie in Nederland om onbeperkt te genieten van natuur, rust, vakantie en veiligheid? Dan is het kopen van een vakantiewoning voor eigen gebruik een ideale investering. Zo kunt u op vakantie gaan wanneer het u uitkomt en wanneer u daar aan toe bent. Op onze vakantieparken in Nederland zijn er verschillende typen vakantiewoningen te koop. Allen variërend in type, afmeting, uitvoering en prijsklasse. Of u nu op zoek bent naar een 2 persoons huisje, een villa voor 10 personen of een rolstoelvriendelijke woning, bij TopParken vindt u wat u zoekt.

Voor verhuur

Dankzij de toenemende vraag naar binnenlandse vakanties is het steeds interessanter om een recreatiewoning te kopen voor verhuur. Wanneer u deze laat verhuren door de verhuurorganisatie van TopParken ontzorgen wij u volledig. Wij verzorgen het hele jaar door het verhuurproces, van de marketingactiviteiten tot aan de schoonmaak. Zo kunt u in alle rust en zonder zorgen genieten van uw investering met een interessant nettorendement per jaar.

Combinatie van eigen gebruik en verhuur

Wanneer u kiest voor een combinatie van eigen gebruik en verhuur bepaalt u zelf wanneer u de vakantiewoning zelf wilt gebruiken en wanneer deze beschikbaar is voor verhuur. Op deze manier geniet u van vakantie wanneer u daar aan toe bent én profiteert u van een interessant rendementspercentage.

 

Waarom kiezen voor TopParken Verkoop?

  Jarenlange ervaring

  Hierdoor dé specialist in de recreatiebranche.

  19 Vakantieparken

  Keuze uit parken door heel Nederland.

  Flexibel en zorgeloos

  U bepaalt of u de woning zelf gebruikt of verhuurt.

  Volledige ontzorging

  Door onze professionele verhuurorganisatie.

  Wellness

  Upgrade uw woning met bijvoorbeeld een hottub.

 
 

Onze 19 vakantieparken in Nederland

Wilt u een recreatiewoning kopen in Nederland? Bekijk dan ons diverse aanbod vakantieparken. TopParken heeft 19 vakantieparken in Nederland, waarvan een aantal nog in aanbouw of ontwikkeling, gelegen op de mooiste locaties midden in de natuur. U vindt de parken verspreid door heel Nederland, zo is er altijd een vakantiepark in de omgeving die u aanspreekt. Op alle parken is het mogelijk om een recreatiewoning te kopen voor eigen gebruik of met een interessant rendement. De recreatiewoningen variëren in type, afmeting, uitvoering en prijsklasse. Kies hieronder de provincie/omgeving die het beste bij u past en bekijk het overzicht van de vakantieparken.

In welke omgeving wilt u een recreatiewoning kopen?

 
 
 

Een vakantiewoning kopen, maar niet woonachtig in Nederland?

Bent u woonachtig in het buitenland maar op regelmatige basis op bezoek in Nederland? Of bent u als expat werkzaam in het buitenland maar komt u nog regelmatig naar Nederland voor onder andere familiebezoek? Dan is een vakantiehuis kopen als buitenlander of expat een interessante optie. Dit vakantiehuis kan dienen als uw vaste verblijfsplek wanneer u in Nederland bent, en wanneer u er niet bent kan deze verhuurd worden. U geeft aan wanneer u zelf in Nederland bent en gebruik wilt maken van de recreatiewoning. Wanneer u niet in Nederland bent stelt u de woning beschikbaar voor de verhuur. Hierdoor profiteert u ook nog eens van een interessant nettorendement.

Interesse en meer informatie ontvangen

Wanneer u voor uzelf een duidelijk doel heeft voor het vakantiehuis en wanneer u een voorkeurslocatie heeft, is het belangrijk om u te laten informeren door een professionele partij. Het doorlezen van een brochure waarin meer informatie staat over de aankoop van een vakantiewoning helpt hierbij. Wanneer u de beslissing heeft gemaakt in welke omgeving u een recreatiewoning wilt kopen is het verstandig om een afspraak op locatie te maken met een adviseur. Hij of zij kan u meer vertellen over de omgeving, het vakantiepark, de vakantiewoning en de mogelijkheden.

 

Maak een afspraak met een adviseur

 
 
 

Vragen van eerdere geïnteresseerden:

✦ Wat kost een vakantiewoning?

Bij TopParken kunt u een vakantiewoning kopen vanaf €69.000. Hier komen echter nog kosten bij voor het huren of kopen van de kavel waar de vakantiewoning op staat, de aansluitkosten en de eventuele inventaris en tuinaanleg.

✦ Wat zijn de voordelen van het kopen van een vakantiewoning?

De voordelen van het kopen van een vakantiewoning zijn per type koper verschillend. Een voordeel bij het kopen van een vakantiewoning voor eigen gebruik is dat u het vakantiehuis zelf kunt inrichten. Wanneer u een vakantiehuis koopt voor verhuur wordt alles voor u geregeld, van de verhuur tot aan de schoonmaak.

✦ Waar moet ik op letten bij de aankoop van een vakantiewoning?

Allereerst is het belangrijk om het volgende voor uzelf duidelijk te hebben. “Waarom wil ik een vakantiewoning kopen, wat is het doel ervan?” Wanneer u voor uzelf een duidelijk doel heeft voor het vakantiewoning is het belangrijk om op o.a. de volgende punten te letten. Wat is mijn budget, in welke omgeving wil ik een vakantiewoning kopen en hoe wil ik de vakantiewoning gaan gebruiken?

✦ Wat is de beste omgeving om een vakantiewoning te kopen?

Wanneer u een vakantiewoning koopt voor verhuur is het belangrijk dat de omgeving populair en interessant is qua toerisme, zoals de Veluwe of Zuid-Limburg. De omgeving waarin een vakantiewoning ligt is voor vakantiegangers de belangrijkste reden om een vakantie te boeken. Wanneer u een vakantiewoning koopt voor eigen gebruik is het belangrijk dat de omgeving aansluit bij uw wensen en eisen.

✦ Op welke vakantieparken zijn er vakantiewoningen te koop?

Op alle 19 vakantieparken van TopParken heeft u de mogelijkheid om een vakantiewoning te kopen. Elk vakantiepark is verschillend en heeft zijn eigen type vakantiewoningen. Op alle vakantieparken is het mogelijk een vakantiewoning te kopen voor eigen gebruik of voor verhuur.

✦ Koop je alleen de vakantiewoning of ook de grond?

Bij TopParken kunt u een vakantiewoning kopen inclusief de grond. Zo wordt u dus niet alleen eigenaar van de woning maar ook van de grond waar de vakantiewoning op staat. Uiteraard is het niet verplicht om de grond te kopen, het is op ook mogelijk om de grond te huren of in erfpacht te verkrijgen.

✦ Moet ik de vakantiewoning verplicht verhuren

Nee, uiteraard hoeft u de woning niet verplicht te verhuren. U bepaalt zelf of u de vakantiewoning het hele jaar door verhuurt, deze gedeeltelijk verhuurt of zelfs helemaal niet verhuurt. Dit is helemaal aan u.

✦ Hoe werkt verhuren van een vakantiewoning?

Bij TopParken is het mogelijk om uw vakantiewoning gedeeltelijk of het hele jaar door te laten verhuren. Uiteraard kunt u zelf (online) aangeven wanneer u de woning vrijgeeft voor verhuur en wanneer u de woning zelf wilt gebruiken. TopParken heeft een eigen verhuurafdeling die het gehele proces voor u uit handen neemt, van de verhuur van de woning tot aan de schoonmaak.

✦ Hoeveel dagen per jaar mag je in een vakantiewoning verblijven?

U mag als eigenaar van een recreatiewoning het gehele jaar door recreëren op onze vakantieparken. Echter kunt u zich niet inschrijven bij de gemeente, het is namelijk niet toegestaan om de vakantiewoning te zien als hoofdverblijf. Dit heeft te maken met het feit dat al onze vakantieparken bij de gemeente geregistreerd staan als recreatiebestemming en niet als woonbestemming.

✦ Vanaf welk bedrag zijn er vakantiewoningen te koop bij TopParken?

Bij TopParken kunt u al een vakantiewoning kopen vanaf €69.000,- inclusief kavel. TopParken biedt een zeer uitgebreid aanbod vakantiewoningen in verschillende prijsklassen. Bekijk hier het volledige aanbod en vind uw ideale vakantiewoning in Nederland.

✦ Waar kan ik een vakantiewoning kopen bij TopParken?

TopParken heeft 19 vakantieparken in Nederland waar u een vakantiehuisje kunt kopen. Deze parken liggen verspreid door heel Nederland waardoor er altijd een vakantiebestemming is die aansluit bij uw wensen. Op de Veluwe, aan het water, in de natuur, wat heeft uw voorkeur?