Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
Vakantiewoning kopen met huurgrond

Vakantiewoning kopen met huurgrond

Vakantiewoningen te koop op huurgrond

Bij het kopen van een eigen vakantiewoning heeft u de mogelijkheid de grond erbij te kopen of te huren. Koopt u een vakantiewoning op huurgrond, dan bent u uiteraard eigenaar van de vakantiewoning, maar niet van de grond waar de woning op staat. U betaalt huurgelden voor de grond, aan de eigenaar van de grond. Dit kan vastliggen voor een korte periode (één tot twee jaar) of voor een lange periode (tien tot vijftien jaar). 

Het voordeel van het kopen van een vakantiewoning op huurgrond is dat het op korte termijn goedkoper is dan het kopen van een vakantiewoning met eigen grond.

 

Of vraag direct naar de mogelijkheden

 

Vakantiewoning kopen op huurgrond voor een langere periode

Koopt u een vakantiewoning op huurgrond voor een vaste, langere periode, dan bent u eveneens eigenaar van de vakantiewoning, maar niet van de grond waar de woning op staat. Binnen deze constructie betaalt u ook huurgelden aan de eigenaar van de grond. Het verschil zit hem in de termijn; het ligt vast voor een langere periode. Het voordeel hiervan is dat de eigenaar van de grond, de overeenkomst niet vroegtijdig kan opzeggen en u dus verzekerd bent van het gebruik van de grond voor een langere periode.

Verschillen op huurgrond vs. op eigen grond

Als we het kort voor u samenvatten dan zijn de verschillen als volgt:

Bij de aankoop van een vakantiewoning op huurgrond bent u geen eigenaar van de grond en betaalt u hiervoor huurgelden. De aankoopprijs van de vakantiewoning ligt hierdoor lager. Onderstaand gaan we dieper in op de voordelen.

Koopt u een vakantiewoning op eigen grond, dan ligt de aankoopprijs van de vakantiewoning hoger, maar bent u ook eigenaar van de grond. Bekijk hier de voordelen van de aankoop van een vakantiewoning op eigen grond.

Voordelen van een eigen vakantiewoning op huurgrond

  • Op korte termijn goedkoper
  • Lagere investeringssom
  • Fiscale voordelen
  • Lagere verkoopprijs
  • Mogelijk met vastigheid voor langere termijn

Vakantiewoning kopen op huurgrond

Bij TopParken bieden we op al onze beschikbare vakantieparken, vakantiewoningen op huurgrond aan. 

Vakantiehuis leasen

Recent heeft een grote partij in de recreatievastgoed markt het concept vakantiehuis leasen geïntroduceerd. Dit concept biedt klanten de mogelijkheid om voor een paar honderd per maand "eigenaar" te worden van een vakantiehuis. Bij TopParken bieden wij deze mogelijk niet aan. Wij leggen op deze pagina graag uit waarom de voordelen niet opwegen tegen de nadelen van lease.