Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
Vakantiehuis leasen

Een vakantiehuis leasen

Vakantiehuizen leasen: waarom de voordelen niet opwegen tegen de nadelen

Onlangs heeft een grote speler in de recreatiebranche het concept van Private Lease van vakantiewoningen geïntroduceerd. Hierbij leaset u voor een langere periode tegen een vast (hoog) tarief een vakantiewoning. Daarnaast krijgt u als eerste het recht om de vakantiewoning na verloop van tijd te kopen. In de coronajaren bloeide de markt voor vakantiehuizen op. Veel mensen gingen op zoek naar een recreatiewoning op een vakantiepark en steeds meer mensen kozen voor een vakantie in eigen land. Beleggen in een vakantiehuis werd dan ook erg aantrekkelijk. Dit bleek uit eerder onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). De vraag is:

Is het nieuwe concept van Private Lease eigenlijk wel voordeliger voor de klant?

Wij leggen graag uit waarom de voordelen niet opwegen tegen de nadelen voor u als consument. Bij TopParken is het dan ook niet mogelijk om een vakantiehuis te leasen. Lees snel verder wat deze nadelen voor u betekenen.

 
 

Hoe werkt het leasen van een vakantiewoning?

Leasen kennen we doorgaans van het ter beschikking stellen van een auto door een werkgever aan het personeel. Bij leasing wordt een vast overeengekomen periode gehanteerd die meestal in de buurt ligt van de economische levensduur. De huur betreft doorgaans een kortere periode in verhouding tot de economische levensduur. Het leasen van een vakantiewoning houdt in dat u deze voor een langere periode tegen een vast tarief leaset, terwijl u zelf bepaalt wanneer u gebruikmaakt van de vakantiewoning. Er zijn verschillende vormen van leasing, de bekende vormen zijn financial lease, operational lease en private lease. 

De nadelen van leasen

De toenemende populariteit van leasen is begrijpelijk, maar het heeft ook meerdere nadelen die veel zwaarder wegen dan de voordelen:

Financiële verplichting - Een van de belangrijkste nadelen is dat u niet eenvoudig van uw financiële verplichting af kunt komen. U betaalt hoge maandelijkse lasten en alleen in uiterste gevallen kunt u het contract vroegtijdig verbreken. Er geldt dan vaak ook een beëindigingsvergoeding. 

Minder flexibiliteit - Leasen biedt daarnaast over het algemeen veel minder flexibiliteit dan bij het huren of kopen van een vakantiewoning. U bent namelijk gebonden aan strenge lease voorwaarden.

Hoog eigen risico - Tevens geldt er vaak een hoog eigen risico, wat voor u een extra (onverwachte) kostenpost kan zijn. Ook kunnen er nog andere verborgen kosten bijkomen, zoals onderhoudskosten en eventuele parkbijdragen. 

✦ Geen eigendom - Uiteindelijk hebt u aan het einde van het leasecontract niets in eigendom. En wanneer u de woning toch wilt kopen, was het vaak onderaan de streep alsnog voordeliger wanneer u de woning destijds direct had gekocht. 

✦ Complexiteit - Het leasen van een vakantiehuis is een complexe aangelegenheid die zeker juridische en boekhoudkundige kennis vereist. 

 
 

Een eigen vakantiewoning kopen bij TopParken

U kunt bij ons geen vakantiewoning leasen, maar wel een vakantiewoning kopen. U krijgt hiermee uw eigen vakantieplek in Nederland en hebt bovendien de mogelijkheid om een aantrekkelijk nettorendement te behalen door uw vakantiewoning te verhuren. Ook kunt u kiezen voor een combinatie van beide mogelijkheden, waardoor u profiteert van het beste van twee werelden. Bepaal zelf of u kiest voor eigen grond of huurgrond. Het voordeel van eigen grond is dat u de eigenaar bent van de volledige kavel. Bij huurgrond bent u op korte termijn goedkoper uit. Maak een keuze uit ons aanbod aan vakantieparken verspreid over heel Nederland en wordt volledig ontzorgd door onze professionele verhuurorganisatie. Onze vakantiewoningen bevinden zich op prachtige locaties, direct aan het water, in de bossen, in de Achterhoek en op de Veluwe. Ze vormen een tweede thuis voor u, midden in de natuur.

 

Maak een afspraak en laat u informeren

Daarom TopParken ⤵

    Jarenlange ervaring en gespecialiseerd in de recreatiebranche
    Keuze uit een ruim aanbod aan vakantiewoningen
    Bepaal zelf of u de woning zelf gebruikt of verhuurt
    Zorgeloos investeren dankzij onze verhuurorganisatie
    Interessante investering nu uw spaargeld weinig tot niets oplevert
 

Vragen van eerdere geïnteresseerden:

✦ Wat is private leasing?

Een leasevorm waarbij je iets voor een langere periode huurt wordt vaak aangeduid als private lease. Bij private lease huurt u bijvoorbeeld een auto en betaalt u hier maandelijks een vast bedrag voor. De leasemaatschappij blijft eigenaar. Na de overeengekomen leaseperiode kunt u er geen gebruik meer van maken. Er is geen sprake van een fiscale bijtelling.

✦ Kan ik bij TopParken een vakantiehuis leasen?

Nee, bij TopParken kunt u vakantiehuizen niet leasen. Dit omdat de nadelen van leasen zwaarder wegen dan de voordelen van leasen. Bij leasen betaalt u namelijk maandelijks hoge lasten en kunnen er hoge kosten zitten aan het vroegtijdig beëindigen van het contract. Bovendien is private lease lang niet altijd de goedkoopste optie.