1. Complete kavel
  2. Volledig eigen gebruik of verhuur
  3. 17 vakantieparken in Nederland

Vakantiewoning kopen met eigen grond

Als u een vakantiewoning wilt kopen zijn er veel opties om in overweging te nemen. U moet ten eerste nadenken over wat voor type vakantiehuis u wilt en op welke locatie deze zou moeten liggen. Bovendien moet u besluiten of u alleen zelf gebruik wilt maken van de vakantiewoning of dat u deze volledig of deels wilt verhuren. Bij TopParken is het namelijk heel eenvoudig om uw vakantiehuis te verhuren wanneer u er zelf geen gebruik van maakt, maar ook volledige verhuur, met een interessant rendement, behoort tot de mogelijkheden.

Veel om over na te denken dus. Maar er is nog meer mogelijk bij TopParken. Zo kunt u niet alleen een vakantiewoning kopen, maar ook de grond waar de woning op staat. De vakantiehuizen van TopParken staan op 17 van de mooiste vakantieparken van Nederland. Uw vakantiewoning staat dus op het terrein van een vakantiepark, maar de grond waar uw huis op staat is van uzelf. In de meeste andere vakantieparken is dat niet het geval en moet u erfpacht over de grond betalen.

Bekijk ons aanbod
 

De voordelen van een vakantiewoning kopen met eigen grond

Het voordeel van een vakantiehuis kopen met eigen grond is dat u eigenaar bent van de volledige kavel. U kunt er dus mee doen wat u wilt, omdat het hele vakantiehuis en de grond waar het op staat van u is. Wanneer u een vakantiewoning met eigen grond koopt betaalt u een hogere prijs, omdat u de hele kavel koopt. Daartegenover staat dat u geen extra kosten aan huur of erfpacht van de grond heeft, iets dat u op lange termijn geld kan schelen.

Het is bij TopParken niet verplicht om de grond die bij de vakantiewoning hoort te kopen. U kunt bij ons dus ook kiezen voor een andere constructie, zoals huur of erfpacht. Bij huur betaalt u een huurprijs voor de grond waarop de door u gekochte woning staat. Kiest u voor erfpacht dan betaalt u ook een soort huur die canon wordt genoemd. Erfpacht is een recht dat tussen huur en koop in valt. Voor de periode dat u erfpacht betaalt mag u de grond gebruiken alsof u er eigenaar van bent en heeft u dezelfde rechten. Wanneer u een vakantiehuis wilt kopen is het belangrijk hier goed over na te denken en rekening mee te houden. Koopt u de woning zonder de grond is de prijs van de woning lager maar betaalt u wel jaarlijks de huurkosten of erfpacht.

Meer informatie over een vakantiewoning kopen bij TopParken

Heeft u interesse in het kopen van een vakantiewoning met of zonder eigen grond, waarbij u in het geval van verhuur een uitstekend rendement kunt behalen? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend onze brochure aan via onderstaande knop of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Vraag meer informatie aan

Het aanbod van TopParken