Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
Voordelen van het kopen van een vakantiehuis

De voordelen van het kopen van een vakantiewoning

Het kopen van een vakantiehuis heeft veel voordelen.
Wat de precieze voordelen zijn, hangt af van de reden van de aankoop van een vakantiewoning. Een vakantiewoning voor eigen gebruik geeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om op elk gewenst moment te kunnen genieten van een vakantie in eigen land. Kiest u ervoor om de vakantiewoning volledig te verhuren, dan heeft dit weer diverse financiële voordelen. Bij een combinatie van beide (meest gekozen), waarbij de vakantiewoning gedeeltelijk wordt verhuurd, profiteert u van een combinatie van de voordelen. 

We zetten alle voordelen graag voor u op een rijtje.

Lees alle voordelen onder de foto's ⤵️

Een tweede thuis, midden in de natuur

Kom volledig tot rust in uw vakantiehuis op een natuurrijke locatie. Door het vakantiehuis naar eigen wens in te richten, maakt u er écht een tweede thuis van.

Op elk gewenst moment genieten van een vakantie in eigen land

Een eigen vakantiewoning geeft u de mogelijkheid om op elk gewenst te genieten van een vakantie, zonder dat u afhankelijk bent van beschikbaarheid of uren moet reizen.

De mogelijkheid om eigenaar te worden van de grond

De vakantiewoning staat uiteraard op het terrein van het vakantiepark, maar u kunt eigenaar worden van de grond waar uw woning op staat. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat, mocht het vakantiepark bijvoorbeeld verkocht worden, u altijd eigenaar blijft van zowel de woning als de grond.

Nog meer voordelen? Lees verder onder de foto's

Interessant alternatief voor banksparen

Nu sparen bij banken weinig tot niets oplevert en u, in sommige gevallen, zelfs moet betalen om te kunnen sparen, kan het interessant zijn om te kijken naar alternatieven. De aankoop van een vakantiewoning voor verhuur kan een interessant alternatief zijn. 

Het brengt diverse fiscale voordelen met zich mee

Een van de fiscale voordelen is dat u bij verhuur van de woning, (een deel van) de betaalde BTW kunt terugvorderen bij de Belastingdienst.

Professionele verhuurorganisatie

Mede door jarenlange ervaring heeft onze verhuurorganisatie alle kennis en kunde in huis om het verhuurproces professioneel te verzorgen. Dag in en dag uit werken we aan het creëren van fijne vakantieherinneringen. Wilt u meer lezen over onze professionele verhuurorganisatie? Bekijk dan vrijblijvend onze brochure.

Geen omkijken naar het verhuurproces

De (gedeeltelijke) verhuur wordt volledig uit handen genomen; van het boekingsproces tot de schoonmaak en alles daar tussenin.

Profiteer van de verhuuropbrengsten van uw vakantiehuis

Kiest u ervoor om uw vakantiehuis (gedeeltelijk) te verhuren, dan profiteert u van de verhuuropbrengsten. Deze opbrengsten zijn afhankelijk van de bezetting van uw vakantiehuis.

Er wordt gezorgd voor een zo hoog mogelijke bezetting

Dit wordt gerealiseerd door, onder andere:

  1. Het opzetten van crossmediale marketingcampagnes.
  2. Het samenwerken met grote touroperators zoals Booking.com.
  3. Slim in te spelen op de vraag vanuit de markt, o.a. door middel van de juiste prijsbepaling.

Nog meer voordelen? Lees verder onder de foto

Profiteer van de populariteit van vakanties in eigen land

Vakantieparken worden de laatste jaren druk bezocht door toeristen uit eigen land. Profiteer van de populariteit van vakantie in eigen land door uw eigen vakantiehuis (gedeeltelijk) te verhuren. 

Nodig uw familie en vrienden om mee te genieten van uw vakantiewoning

Wat is er nu leuker dan samen met uw vrienden of familie te genieten van een fijn verblijf in uw eigen vakantiewoning? Uiteraard kunt u hen ook de mogelijkheid geven om op elk gewenst moment gebruik te maken van uw vakantiewoning.

Onbeperkt gebruikmaken van de faciliteiten op het vakantiepark

Op een vakantiepark zijn vaak diverse faciliteiten te vinden zoals een (buiten)zwembad, restaurant, speeltuin of gamingroom. Als eigenaar van een vakantiewoning kunt u, samen met uw vrienden en familie, onbeperkt gebruikmaken van deze faciliteiten.

Thuiswerken op een andere locatie

Thuiswerken is niet meer weg te denken uit de hedendaagse wereld. Verplaats uw werkplek naar uw vakantiewoning en geniet van totale rust en uiteraard van het vakantiegevoel, gewoon tijdens- en na uw werkdag.

Keuze uit de populairste Nederlandse vakantiebestemmingen

De vakantieparken van TopParken zijn gelegen op de populairste Nederlandse vakantiebestemmingen zoals de Veluwe, Zuid-Limburg, de Achterhoek en diverse, waterrijke omgevingen. Benieuwd naar onze parken, de omgeving en naar onze organisatie? Bekijk hier een overzicht van onze vakantieparken.

Meer weten over het kopen van een vakantiewoning of kennismaken met TopParken?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over de aankoop van een vakantiewoning of plan alvast een afspraak in.