Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
Chalet kopen in Nederland

Chalets te koop in heel Nederland

  • Groot aanbod chalets
  • Voor eigen gebruik, verhuur of beide
  • Verschillende parken in Nederland

Chalet kopen in Nederland

Denkt u erover na om een chalet te kopen in Nederland, een tweede huisje om lekker in te ontspannen en tot rust te komen? Dat is een uitstekende gedachte! Het kopen van een eigen chalet is de laatste jaren steeds interessanter gebleken. Uiteraard voor uw eigen vakantiegenot, maar het (deels) verhuren van de chalet kan er ook nog voor zorgen dat u een interessant rendement overhoudt.

Maar wat komt er allemaal kijken bij de aankoop van een chalet? Wij vertellen u hier graag meer over en geven u advies op maat. TopParken verkoopt namelijk al jarenlang chalets op vakantieparken en is dan ook dé specialist om u te adviseren.

 

Of bekijk ons complete aanbod chalets

Bezoek onze informatiedagen

 

Chalet kopen met staanplaats

Binnen de recreatiebranche wordt een chalet met staanplaats ook wel een chalet met eigen grond (kavel) genoemd. Hieronder leest u de verschillen tussen het kopen van een chalet met eigen staanplaats (grond) en het kopen van een chalet op een huur staanplaats (huurgrond).

Met staanplaats / eigen grond

Het voordeel van een chalet kopen met staanplaats is dat u ook eigenaar bent van de volledige grond rondom de chalet. Uw chalet staat dus op het terrein van het vakantiepark, maar de grond waar uw chalet op staat is van uzelf. Ook wanneer het vakantiepark bijvoorbeeld verkocht wordt of failliet gaat blijft u eigenaar van het huisje en de grond.

Op huurplaats / huurgrond

Wanneer u een chalet koopt en de staanplaats / grond huurt bent u op korte termijn goedkoper uit omdat u alleen het chalet zelf koopt. Daar tegenover staat dat u jaarlijks extra kosten aan huur van de grond heeft van zo'n € 4.500 euro (verschillend per park). Een chalet met eigen grond is dus op lange termijn goedkoper dan een chalet op huurgrond.

 
 

Waar een chalet kopen?

Wanneer u plannen heeft om chalet te kopen op een vakantiepark is het belangrijk om eerst te bepalen welke regio uw voorkeur heeft. Bent u op zoek naar de rust van de Veluwe, de gezelligheid van Brabant of de wateren in Noord-Holland? Bij TopParken zijn verschillende type chalets te koop op vakantieparken door heel Nederland. Wij lichten graag een aantal regio's uit.

Chalets te koop op de Veluwe  

Centraal in Nederland ligt het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit park wordt ook wel de Groene Schatkamer genoemd en dat is zeer terecht. Koopt u een chalet op de Veluwe dan bent u hier altijd dichtbij. En voor het kopen van een chalet op de Veluwe zit u bij TopParken goed, TopParken heeft namelijk maarliefst 6 vakantieparken op de Veluwe waar chalets te koop zijn.

Chalet kopen in Brabant

Verwoordt het liedje Brabant van Guus Meeuwis precies uw gevoelens over deze zuidelijke provincie? Bent u het liefst elk weekend en elke vakantie hier te vinden? Dan is het kopen van een chalet in Brabant misschien iets voor u. Ons Brabantse vakantiepark, Résidence de Leuvert, is gelegen vlakbij Den Bosch en op loopafstand van de IJzeren Man. Dit is een grote recreatieplas met het langste zandstrand van Brabant.

Chalet kopen in Gelderland

De provincie Gelderland heeft veel te bieden voor de vakantieganger, van de unieke natuur van de Veluwe en de Achterhoek tot aan de wateren van de Bommelerwaard. Bovendien is Gelderland door de centrale ligging goed bereikbaar. Genoeg redenen om uw eigen chalet in Gelderland te kopen bij TopParken, waar u een ruime keus uit maar liefst 8 vakantieparken heeft. 

Chalets te koop in Noord-Holland

Met de kust, het Markermeer, het IJsselmeer en eindeloze kleine riviertjes en beekjes is water in de provincie Noord-Holland nooit ver weg. Wilt u een chalet kopen dichtbij water dan bent u in Noord-Holland op de juiste plek. Op ons waterrijke vakantiepark Park Westerkogge zijn chalets te koop direct aan het water.

Chalets te koop in Limburg

Een chalet kopen in Limburg biedt u veel voordelen. Zo heeft u altijd een eigen plek om een weekend weg of vakantie door te brengen. Bij TopParken koopt u een chalet op Résidence Valkenburg, een vakantiepark gelegen in Schin op Geul. Door de locatie, vlak bij Maastricht en Valkenburg, is dit een aantrekkelijke optie. Veel buitenlandse én binnenlandse toeristen brengen jaarlijks een bezoek aan deze regio.

Chalets te koop in Utrecht

Wilt u een chalet kopen in de provincie Utrecht? Een eigen plek midden in de natuur, vlakbij de stad Utrecht. Een vaste uitvalsbasis waar u volledig tot rust kunt komen maar wat ook gemakkelijk bereikbaar is? Dan bent u bij Resort Lexmond en Résidence Westenburg aan het juiste adres. Op deze vakantieparken in de provincie Utrecht zijn diverse chalets te koop.

Waar koopt u uw chalet? ⤵️

19 vakantieparken in Nederland

Een chalet kopen in Nederland kan bij TopParken bij een van de 19 vakantieparken in Nederland. Onderstaande kaart toont een overzicht van de locaties van de verschillende vakantieparken door heel Nederland. Een chalet kopen geeft u niet alleen het plezier van de woning, u kunt ook gebruikmaken van de uitgebreide faciliteiten die op de meeste vakantieparken aanwezig zijn. Denk hierbij aan een zwembad, animatie in het hoogseizoen, een horecagelegenheid of sportvelden. Volop vakantieplezier gegarandeerd als u een chalet in Nederland koopt bij TopParken!

Chalet kopen voor eigen gebruik of voor verhuur

Bij de meeste vakantieparken in Nederland waar chalets te koop zijn wordt u bij aankoop de optie geboden om:

  1. Een chalet te kopen welke u volledig zelf gebruikt & niet verhuurt.
  2. Een chalet te kopen welke u het hele jaar door verplicht verhuurt.

Maar, bij TopParken heeft u altijd nog een derde keuze! U kunt namelijk kiezen om de chalet gedeeltelijk zelf te gebruiken en gedeeltelijk te verhuren. Via ons online systeem kunt u als eigenaar van de chalet aangeven welke dagen, weekenden, weken of zelfs maanden het chalet verhuurd mag worden en wanneer u er zelf gebruik van maakt.  

Voor eigen gebruik  

Wanneer u kiest voor volledig eigen gebruikt mag u de woning niet verhuren. U kunt het hele jaar door genieten van uw eigen chalet en van alle faciliteiten die het vakantiepark biedt. UIteraard kunt u de woning ook volledig zelf inrichten, zo voelt het echt aan als tweede thuis.

Voor verhuur

Bij het kopen van een chalet voor volledige verhuur geeft u “bij wijze van spreken” de sleutel van het chalet na overdracht direct weer terug. Wij zorgen vervolgens voor het volledige verhuurproces, van het zoeken van huurders tot aan de in- en uitcheck en de schoonmaak van de woning. Aan het einde van elke maand/kwartaal ontvangt u vervolgens een interessant rendement over de verhuuropbrengsten. Een chalet kopen voor volledige verhuur betekent dat u zelf geen gebruik maakt van de woning. 

Voor eigen gebruik en verhuur (meest gekozen!)

Uniek in de recreatiemarkt is de combinatie van eigen gebruik en verhuur. Als een van de weinigen in de branche heeft u bij TopParken mogelijkheid om een chalet deels zelf te gebruiken en deels te laten verhuren. Via deze constructie geniet u zelf van vakantie in uw chalet wanneer u daar aan toe bent en profiteert u van een interessant nettorendement op de momenten dat u er zelf geen gebruik van maakt. Net als bij de aankoop voor volledige verhuur nemen wij alles voor u uit handen. Via ons eigen “Mijn TopParken” systeem geeft u online aan wanneer de woning beschikbaar is voor verhuur en wanneer u de woning zelf blokkeert.

Waar op letten bij het kopen van een chalet?

Wanneer u van plan bent om een chalet te kopen is het van belang om eerst uw eigen wensen en eisen in kaart te brengen. Hoe groot wilt u dat het chalet is? Hoeveel personen moeten er in kunnen verblijven? Moet het chalet geschikt zijn voor ouderen? En, misschien wel de belangrijkste, in welke regio zoekt u een chalet?

Bovenstaande keuzes maakt u op basis van de wijze waarop u het chalet aankoopt. Wanneer u de woning wilt verhuren is het bijvoorbeeld belangrijk dat het chalet is een toeristisch gebied is gelegen, dit verhuurt immers makkelijk. Wilt u het chalet puur voor uzelf kopen dan zoekt u uiteraard een locatie die u het meeste aanspreekt. Bovendien kunt u zelf de mate van luxe bepalen dankzij de volgende mogelijkheden:

✔️ Sauna in de tuin of in de woning
✔️ Omheinde tuin (ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of hondenbezitters)
✔️ Aanlegsteiger en/of eigen bootje (beperkt aanbod)
✔️ Zonnepanelen (beperkt aanbod)
✔️ Buiten- of binnenhaard
✔️ Privézwembad (beperkt aanbod)
✔️ Buitendouche
✔️ Berging in de tuin of inpandige berging

Aanbod chalets in Nederland ⤵️

 

Veelgestelde vragen bij aankoop van een chalet

▶ Wat is een chalet?

De naam is afgeleid van het woord Chahelet, dat in de Alpen werd gebruikt om herdershuisjes mee aan te geven. In het verleden vond je chalets dus voornamelijk in het Alpengebied. Tegenwoordig zijn chalets in Nederland eigenlijk vrijstaande recreatiewoningen welke veel verkocht worden als tweede woning. De eigenaar van TopParken, de familie Bergervoet, is een van de grondleggers van de verkoop van chalets aan particulieren.

▶ Kan ik een chalet kopen met staanplaats?

Bij TopParken kunt u een chalet kopen met eigen staanplaats of u kunt een staanplaats huren. Een chalet met eigen staanplaats is op lange termijn goedkoper dan het huren van een staanplaats. Lees hier de verschillen.

▶ Wat kost een chalet kopen?

Op de vakantieparken van TopParken zijn chalets te koop in vrijwel iedere prijscategorie. Het goedkoopste chalet bij TopParken kost € 60.000 op een huurkavel en de duurste chalets zijn onze villa's met eigen kavel en wellness voor € 480.000. Bij elk chalet kunt u zelf bepalen of u de kavel waarop de chalet staat koopt of huurt.

▶ Kan ik een chalet kopen midden in de natuur?

Bij TopParken kunt u een chalet kopen op verschillende locaties, zo ook midden in de natuur. Op onze vakantieparken op de Veluwe hebben wij een divers aanbod natuurhuisjes te koop. Een huisje in de natuur is ook zeer in trek bij toeristen wat interessante mogelijkheden biedt voor de verhuur van uw chalet.