Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

De comeback van vakanties in eigen land


Vakantie houden in eigen land werd in de afgelopen decennia steeds minder populair. Het toenemen van de welvaart en het goedkoper worden van vliegvakanties spelen hierin een belangrijke rol. Uit onderzoek van Trends & Tourism blijkt echter dat vakanties in eigen land op dit moment populairder zijn dan ooit en dat deze populariteit
blijft groeien. Deze groei maakt de aankoop van een eigen vakantiewoning een nog interessantere investering!

Om meer inzicht te krijgen in het toekomstperspectief van de Nederlandse vakantiemarkt is door Trends en Tourism een visie ontwikkeld richting 2030. Hieruit blijkt dat de voorkeur voor binnenlandse vakanties al voor de coronacrisis aan het groeien was en dat het door de crisis is versterkt. In dit artikel bespreken we zeven redenen waaruit blijkt dat vakantie in eigen land een comeback maakt.  

1. Bestemming korte vakanties

De groei van de Nederlandse vakantiemarkt wordt voornamelijk veroorzaakt door korte vakanties, die vaak meer dan eens per jaar worden gepland. Uit onderzoek blijkt dat deze korte vakanties vooral dichtbij huis worden doorgebracht.

2. Groeiend aantal 65+'ers

De groei van het aantal senioren in Nederland heeft ook een positief effect op de Nederlandse vakantiemarkt. Deze doelgroep heeft namelijk veel vrije tijd en gaat graag met regelmaat op vakantie zowel naar het buitenland, als binnen Nederland. Volgens prognoses van het CBS groeit het aantal senioren in Nederland de aankomende tien jaar met maar liefst één miljoen. Vooral het aantal 65+'ers zal toenemen. 

3. Grotere kans mooi zomerweer

De garantie voor mooi weer is een veel genoemd argument bij de keuze voor een buitenlandse vakantie. De afgelopen zomers is echter gebleken dat de kans op mooi zomerweer in Nederland, mede door de klimaatverandering, ook groot is. Uiteraard kan dit van jaar tot jaar verschillen en blijft het weer in Nederland niet altijd even goed te voorspellen. 

Strand

4. Duurzaamheid

Zoals bovenstaand genoemd heeft de klimaatverandering effect op de Nederlandse vakantiemarkt. Dat is echter niet het enige effect. In de toekomst zal er namelijk steeds meer gedaan worden om de gevolgen van de klimaarverandering tegen te gaan. Zo mag verwacht worden dat vliegen duurder wordt door meer belastingen en het gebruik van duurzame brandstoffen. Daarbij leveren steeds meer Nederlanders hun eigen aandeel door mileubewustere keuzes te maken, ook betreft vervoer en vakantiebestemming. Door de lagere footprint zijn vakanties in eigen land daarin een verantwoorde en aantrekkelijke keuze. Met onze vakantieparken verspreid over Nederland, ligt er altijd een fijne vakantiebestemming in de buurt.

5. Opkomst van elektrische auto

In het kader van de veranderende voorkeur betreft vervoersmiddellen is er nog een interessante ontwikkeling gaande. In 2030 zal volgens ramingen van de ANWB namelijk zo’n 25 à 30% van de auto’s elektrisch zijn. Elektrische auto's hebben een beperkte actieradius, waardoor Nederlanders die graag op vakantie gaan met de auto, dichterbij huis blijven.

6. Ontwikkelingen sector

De ontwikkelingen binnen de Nederlandse verblijfsrecreatieve sector zorgen ook voor een stijging in de populariteit. Door mee te gaan met de tijd en in te spelen op de wensen van de huidige markt worden daarbij nieuwe doelgroepen aangetrokken. Voorbeelden hiervan zijn tiny houses, pop-up campings en onze eigen vakantiewoningen met eigen wellnessfaciliteiten en vakantievilla's.

Wellness woning

7. Verbetering imago

Het imago van vakanties in eigen land verandert. Werd het vroeger gezien als 'stoffig' en 'saai', worden Nederlanders zich nu meer bewust van de aantrekkelijkheid van ons land. Mede door de coronacrisis en campagnes als ‘Hier moet je zijn’ en ‘Welkom terug in Nederland’, lijkt de veelzijdigheid van Nederland steeds meer erkenning te krijgen. 

(Bron: NRIT)

Een vakantiewoning kopen, juist nu interessant

Mede door bovenstaande redenen is een vakantie in eigen land populairder dan ooit en de verwachting is dat dit ook de komende jaren zo zal blijven. Dit maakt de Nederlandse toeristensector sterk en stabiel, en daarmee een interessante sector om in te beleggen.

Het beleggen in een vakantiewoning is dan ook een veilige en rendabele investering. Wanneer u belegt in een vakantiewoning bij TopParken profiteert u van hoge netto rendementen. Door de populariteit van vakanties in eigen land is de gemiddelde bezetting op vakantieparken in Nederland uitzonderlijk hoog. Dit zorgt weer voor hoge en stabiele huuropbrengsten.

Wilt u hier meer over weten? Vraag dan geheel vrijblijvend meer informatie aan of plan een afspraak in met een van onze adviseurs.

 
 

Bekijk ook ons overige nieuws