Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
negatieve spaarrente

Bedragen negatieve spaarrente verlaagd per 1 januari 2021

 

Steeds meer grote Nederlandse banken zoals de Rabobank, ING Bank en ABN Amro, hanteren een negatieve spaarrente. Maar wat is dat nou precies, negatieve spaarrente? Welke invloed heeft dit op uw spaargeld? En wat is een interessant alternatief voor geld sparen op de bank? Antwoord op deze vragen en meer, leest u in hier. 

Wat is negatieve spaarrente?

Spaarrente is de vergoeding die de bank geeft voor het stallen van spaargeld bij hen. Negatieve spaarrente houdt in dat er betaald moet worden om spaargeld bij hen te stallen. Kort samengevat:

Bij negatieve spaarrente moet u betalen om uw spaargeld om de bank te hebben staan. 

Spaarsaldo en negatieve rente

Tot 21 december 2020 gold bij de Rabobank en ING een negatieve spaarrente (-0,5%) vanaf €1.000.000 spaargeld, bij de ABN Amro was dit vanaf €2.500.000. Vanaf 1 januari 2021 zijn de bedragen waarover negatieve spaarrente (-0,5%) wordt berekend echter flink verlaagd, onderstaand een overzicht: 

  • Rabobank: € 250.000
  • ING Bank: € 250.000
  • ABN Amro: € 500.000
  • Triodos Bank: € 100.000

Heeft u meer spaargeld op de bank staan dan bovenstaande? Dan ontvangt u dus geen rente, maar betaald u 0,5% aan rente over uw spaargeld. 

Update 29 april 2021 - Bedragen negatieve spaarrente opnieuw verlaagd

Een paar maanden na 1 januari maakt de Rabobank bekend vanaf 1 juli de bedragen te gaan verlagen naar € 100.000. Eerder maakte ook de ING Bank, ABN Amro en de Volksbank bekend dat de bedragen naar beneden gingen. Lees hier het hele artikel.

Negatieve spaarrente, en nu?

Negatieve spaarrente maakt spaargeld op de bank zetten een stuk minder aantrekkelijk dan voorheen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dan ook dat 23% van de spaarders, die te maken hebben of krijgen met negatieve spaarrente, overweegt over te stappen naar een bank waar (nog) geen negatieve spaarrente wordt berekend. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat 20% van deze spaarders het geld van de bank wil halen en thuis wil bewaren, 16% het geld op de bank laat staan en 11% kiest ervoor om te gaan beleggen (bron: consumentenbond.nl). Met het te behalen rendement is de laatste optie een interessant alternatief op het sparen op de bank.

Interessant alternatief

Als u negatieve spaarrente over uw spaargeld betaald kan het interessant zijn om alternatieven te zoeken voor uw spaargeld. We informeren u graag over de mogelijkheden in- en voordelen van het investeren in een vakantiewoning in Nederland. 

Juist nu interessant

Door het coronavirus is er veel veranderd binnen de reisbranche. Door negatieve reisadviezen naar het buitenland en gesloten grenzen zijn vakanties in eigen land populairder dan ooit en de verwachting is dat dit ook de komende jaren zo zal blijven. Dit maakt de Nederlandse toeristensector sterk en stabiel, en daarmee een interessante sector om in te beleggen

Het beleggen in een vakantiewoning is dan ook een veilige en rendabele investering. Wanneer u belegt in een vakantiewoning bij TopParken profiteert u namelijk van hoge netto rendementen. Door de populariteit van vakanties in eigen land is de gemiddelde bezetting op vakantieparken in Nederland uitzonderlijk hoog. Dit zorgt weer voor hoge en stabiele huuropbrengsten.

Wilt u hier meer over weten? Vraag dan geheel vrijblijvend meer informatie aan of plan een afspraak in met een van onze adviseurs.

 
 

Bekijk ook ons overige nieuws