Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

Het kopen van een vakantiewoning; van gedachte tot aankoop

 

Het aankooptraject van een vakantiewoning uitgelegd

In het aankooptraject van een vakantiewoning gaat vaak veel tijd zitten. En terecht. Want de aankoop van een vakantiewoning is een grote investering. Het is dan ook belangrijk om eerst alle nodige informatie in kaart te brengen, voor daadwerkelijk over te gaan tot de aankoop. ‘Wat zijn mijn precieze wensen?’, ‘Wat zijn de mogelijkheden?’ en ‘Wat is het advies van een deskundige?’ - zijn voorbeelden van vragen waarop antwoord gegeven moet worden.


1. Het begin van het traject
2. Oriëntatiefase
3. Het aankoopproces
4. De voordelen van een eigen vakantiewoning op een rijtje

1. Het begin van het traject

De aankoop van een vakantiewoning begint vaak met een gedachte. Dit kan voortkomen uit de wens om 1) te investeren of 2) om invulling te geven aan uw waardevolle vrijetijdsbesteding. Uiteraard kan de interesse ook voortkomen uit een combinatie van deze twee gedachten. Dit brengt ons tot het volgende.

Een eigen vakantiewoning als investering

Heeft u interesse in het kopen van een vakantiewoning als investering, dan wordt de vakantiewoning na aankoop verhuurd aan (internationale) vakantiegasten. Op die manier kunt u profiteren van het rendement. Bij TopParken nemen we de verhuur van een vakantiewoning volledig uit handen. Binnen onze professionele verhuurorganisatie werken we aan:

✔️ Het behalen van een zo hoog mogelijke bezetting en omzet
Door het uitvoeren van diverse marketingactiviteiten, kritische prijsbepaling en samen te werken met (internationale) touroperators zoals Booking.com en BungalowSpecials.nl.

✔️ Het verzorgen van fijne verblijven voor onze vakantiegasten
Door voor hen klaar te staan; voor, tijdens én na een verblijf. Dit zorgt (in)direct voor een hogere bezetting in de toekomst; een tevreden gast besluit immers eerder om terug te komen en deelt zijn of haar positieve ervaring off- en online. 

✔️ Het verblijf van begin (boeking) tot eind (schoonmaak) te regelen
Zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Benieuwd naar wat onze verhuurorganisatie nog meer zo sterk maakt? Lees het hier op onze website.

Een eigen vakantiewoning voor u en uw familie

Bent u op zoek naar het uitbreiden van uw vrijetijdsbestedings-mogelijkheden? Dan is een vakantiewoning voor eigen gebruik ideaal voor u. Dit geeft u de mogelijkheid om op elk gewenst moment uw waardevolle vrije tijd te besteden in uw eigen vakantiewoning.

 

✔️ Optimaal genieten, op elk gewenst moment
In uw eigen vakantiewoning, midden in de Nederlandse natuur

✔️ Een fijne plek voor u, dicht bij huis
Om herinneringen te maken met uw gezin, familie en/of vrienden

✔️Creëer écht een tweede thuis
Door uw vakantiewoning geheel naar eigen wens in te richten

Het beste van twee werelden

Bovenstaande kan ook gecombineerd worden, waarbij u op elk gewenst moment kunt genieten van uw eigen vakantiewoning en deze wordt verhuurd op de momenten waarop u niet in de vakantiewoning verblijft. Hierbij bepaalt u geheel zelf wanneer u de vakantiewoning aanbiedt voor de verhuur en wanneer u er zelf gebruik van maakt.

2. Oriëntatiefase

Als er eenmaal interesse in de aankoop van een vakantiewoning is, dan kan de oriëntatiefase beginnen. ‘Wat zijn uw wensen en behoeften?’ en ‘Wat is er verkrijgbaar op de markt?’, zijn vragen die in deze fase beantwoord worden.

Aanbod vakantiewoningen

Voordat u zich gaat oriënteren op het aanbod op de markt, is het van belang om in kaart te brengen wat uw wensen en behoeften zijn. Hierin spelen bijvoorbeeld de grootte van de vakantiewoning, de mate van luxe en eventuele (zorg) wensen een grote rol. Dit is uiteraard onlosmakelijk verbonden met het beschikbare budget. Afhankelijk van uw budget, wensen en behoeften, kunt u zich online en offline oriënteren.

Locatie

De locatie is wellicht wel een van de belangrijkste elementen bij de aankoop van een vakantiewoning. Dit geldt bij zowel de aankoop van een vakantiewoning voor eigen gebruik, als de aankoop van een vakantiewoning voor de verhuur. Een aantrekkelijke (toeristische) locatie zorgt immers voor meer vakantiegasten. 

Gaat u voor een waterrijke, bosrijke of heuvelachtige omgeving? Waar u ook naar op zoek bent, er is altijd een locatie die past bij uw wensen. De vakantieparken van TopParken zijn alle gelegen op natuurrijke locaties in Nederland. We heten u van harte welkom op onze vakantieparken, zodat u het zelf kunt ervaren. 

Faciliteiten vakantiepark en omgeving

Wat hebben het vakantiepark en de omgeving te bieden? Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in een kindvriendelijk vakantiepark met veel activiteiten voor kinderen in de omgeving of bent u meer op zoek naar rust en ontspanning op- en rondom een vakantiepark?

Om antwoord te krijgen op deze vragen kunt u informatie opzoeken en/of opvragen bij verschillende Nederlandse vakantiepark-aanbieders. Online is veel informatie te vinden en op te vragen. Bijvoorbeeld op diverse websites en via de e-mail. Offline kunnen ook diverse informatiepakketten opgevraagd worden. Bij TopParken kunt u hier informatie opvragen.   

Echter, de sfeer op- en rondom een vakantiepark ontdekt u pas écht op het vakantiepark zelf. Bekijk hier de data van onze inspiratiedagen of maak een afspraak op een van onze vakantieparken.

Onze ervaren adviseurs staan altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en desgewenst passend advies te geven. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan informatie en advies over de mogelijkheden, de fiscale aspecten, het vakantiepark en de bouw- en verhuurmogelijkheden.

3. Het aankoopproces

Zodra de oriëntatiefase is afgerond en er een weloverwogen keuze is gemaakt, kan het aankoopproces beginnen. Dit proces bestaat uit onder andere:

✅ Het ondertekenen van de koopovereenkomst
✅ Het bespreken van het bouwproces 
✅ De oplevering van de vakantiewoning
 
Tip ➡️ Laat u tijdens de oriëntatiefase en het aankoopproces informeren door een professionele adviseur.

 

4. De voordelen van een eigen vakantiewoning op een rijtje

Een eigen vakantiewoning brengt diverse voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn bij een vakantiewoning voor eigen gebruik anders dan de voordelen van een vakantiewoning voor de verhuur. Kiest u voor een combinatie van beide, dan profiteert u van alle voordelen.

Een greep uit de voordelen van een vakantiewoning voor eigen gebruik:

✔️ Op elk gewenst moment op vakantie in eigen land
✔️ Volledig naar eigen wens in te richten
✔️ Een tweede thuis dicht bij huis
✔️ Genieten van de rust in- en rondom uw eigen vakantiewoning
✔️ Onbeperkt gebruikmaken van de faciliteiten op het park
✔️ Familie en vrienden laten genieten van een verblijf in uw eigen vakantiewoning

Een greep uit de voordelen van een vakantiewoning voor de verhuur:

✔️ Profiteren van een zo hoog mogelijke bezetting door professionele marketingactiviteiten en samenwerkingen met diverse touroperators zoals Booking.com en BungalowSpecials.nl.
✔️ Geen omkijken naar de verhuur; van het boekingsproces tot en met de schoonmaak
✔️ Het brengt diverse fiscale voordelen met zich mee
✔️ Een vakantiewoning heeft een vaste onderliggende waarde

De voordelen van een vakantiewoning voor eigen gebruik en de verhuur

Kiest u voor een combinatie waarbij wordt de vakantiewoning gedeeltelijk verhuurd, dan profiteert u uiteraard van een combinatie van de voordelen. 

Bekijk al de voordelen van een eigen vakantiewoning ⤵️

 

Bekijk ook: