Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
  Nederland ook in 2022 populairste vakantiebestemming

Nederland ook in 2022 populairste vakantiebestemming

 

Ook in 2022 kiest bijna 50% van de Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van de ANWB onder duizenden Nederlanders van 18 tot 80 jaar, zo schrijft RTL Nieuws. Hiermee blijft Nederland (net als in 2020 en 2021) het populairste vakantieland, gevolgd door Duitsland. Vakantiegangers die kiezen voor een vakantie in eigen land zoeken vooral naar de rust in de natuur of de drukte nabij een grote stad. Er wordt naar verwachting veel gewandeld en gewinkeld. Limburg en Gelderland worden hierbij het meest genoemd als vakantiebestemming, gevolgd door Zeeland en Drenthe.

Vakanties in eigen land, negatieve rente & opkoopregelingen; Dit is hét moment

Net als in 2021 en 2020 zullen veel Nederlanders dit jaar in eigen land vakantie vieren. Doordat veel mensen Nederland gaan (her)ontdekken is de verwachting dat er ook de komende jaren steeds meer (korte) vakanties en weekendjes weg geboekt zullen worden in eigen land. Dit zal zorgen voor een stijging van de gemiddelde bezetting op vakantieparken in Nederland. Maar naast de stijgende populariteit van vakanties in eigen land zijn er nog meer factoren wat het investeren in een vakantiewoning steeds interessanter maakt.

Opkoopbescherming

Natuurlijk is er de lage of zelfs negatieve spaarrente welke steeds meer grote Nederlandse banken hanteren, maar sinds 1 januari 2022 is ook de opkoopbescherming van kracht. Dit is inmiddels door o.a. Den Haag, Amsterdam, (delen van) Rotterdam en Utrecht ingevoerd (bron: RTL Nieuws). Het beleggen in een recreatiewoning valt niet onder de opkoopbescherming. Wanneer u een recreatiewoning koopt op een vakantiepark kunt u deze het gehele jaar verhuren. Dit is niet alleen interessant door de stijgende populairteit van vakanties maar de instapprijzen zijn ook nog lager, u koopt namelijk al een nieuwe vakantiewoning vanaf € 100.000. Het grootste voordeel echter is dat u zelf geen omkijken heeft naar uw belegging. Onze verhuurorganisatie regelt namelijk alles voor u.

Investeren in vakantiewoningen

Wilt u deze zomer nog profiteren van een stabiele investering? Bekijk dan ons grote aanbod vakantiewoningen in (o.a.) Gelderland. Op diverse vakantieparken hebben wij vakantiewoningen te koop welke per direct beschikbaar zijn (binnen 30 dagen). Zo kunt u nog voor de vakantieperiodes (meivakantie, Pinksteren, Pasen, Zomervakantie) profiteren van uw investering. Vraag vrijblijvend meer informatie aan of plan een adviesafspraak in met een van onze adviseurs.

TopParken, investeer in waardevolle herinneringen

 

Vakantie in eigen land

Zelf op vakantie in eigen land? Ook dat is uiteraard mogelijk bij TopParken. Op 12 van onze vakantieparken kunt u een luxe vakantiewoning of villa huren. Bekijk het aanbod en de beschikbaarheid op TopParken.nl

 

Bekijk ook ons overige nieuws