Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
opkoopbescherming

Opkoopbescherming en beleggen in recreatiewoningen

Opkoopbescherming

Steeds meer mensen hebben moeite met het vinden van een betaalbare koopwoning in Nederland. Dit komt o.a. doordat bijna 8,5% van de woningen in Nederland in het bezit is van vastgoedbeleggers. In de vier grote steden werd de laatste jaren een kwart van de te koop aangeboden woningen door beleggers aangekocht (bron advocatie.nl). De overheid wil het opkopen van particuliere koopwoningen door beleggers minderen en hebben daarom de opkoopbescherming in het leven geroepen. 

Wat is opkoopbescherming?

Om woningzoekenden meer kans te geven op een betaalbare koopwoning, kan een gemeente er voor kiezen een opkoopbescherming in te voeren. De opkoopbescherming zorgt ervoor dat huizen niet zomaar kunnen worden opgekocht voor de verhuur. Op die manier blijven meer koopwoningen beschikbaar voor mensen die er zelf in gaan wonen. Het doel is om de opkoopbescherming per 1 januari 2022 in werking te laten treden.

Het gevolg van de opkoopbescherming is dat beleggers in de aangewezen buurten niet zomaar een woning kunnen verhuren. Dit maakt het voor beleggers aanzienlijk lastiger om te investeren op de reguliere woningmarkt. Beleggen in recreatiewoningen valt niet onder deze regeling. Is dit het moment om over te stappen naar recreatief vastgoed?

Opkoopbescherming

Beleggen in recreatiewoningen

Het beleggen in een recreatiewoning valt echter niet onder de opkoopbescherming en is daarom een interessant alternatief voor vastgoedbeleggers. Wanneer u een recreatiewoning koopt op een vakantiepark kunt u deze het gehele jaar verhuren aan vakantiegangers. Zo kunt u niet alleen investeren in vastgoed, maar profiteert u ook direct van de grote interesse in vakantie in eigen land. Maar er zijn nog meer voordelen waarom beleggen in een vakantiewoning interessant is ten opzichte van beleggen in koopwoningen ⬇️.

De voordelen 

Het eerste voordeel van het kopen van een recreatiewoning is de prijs. Recreatiewoningen hebben een lage instapprijs ten opzichte van koopwoningen. Zo heeft u bij TopParken Verkoop al een nieuwe vakantiewoning vanaf € 100.000. Een tweede voordeel is dat u zelf gebruik kunt maken van de woning wanneer deze niet verhuurd is. Zo kunt u een mooi rendement combineren met uw eigen vakantieplezier.

Maar het grootste voordeel is misschien wel dat u zelf geen omkijken heeft naar uw belegging en u volledig ontzorgd wordt. Onze verhuurorganisatie regelt namelijk alles voor u; van het zoeken van huurders tot aan de sleuteloverdracht en de schoonmaak. Het enige wat u hoeft te doen is te profiteren van het rendement wat u ontvangt over de verhuuropbrengsten. 

Meer informatie over beleggen in een recreatiewoning?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beleggen in een recreatiewoning? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs of vraag eerst onze informatiebrochure aan.

Bekijk onze recreatiewoningen