Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
  RTL Nieuws: "Extra spaargeld met je eigen vakantiewoning verdienen, zo zit dat"

RTL Nieuws: "Extra spaargeld met je eigen vakantiewoning verdienen, zo zit dat"

Extra spaargeld met je eigen vakantiewoning verdienen

Waar veel landen weer van het coronaslot gaan, blijft vakantie in eigen land aan populariteit winnen. En met die tendens groeit de interesse in het kopen van een vakantiewoning. Alleen hoe werkt dat? Wat zijn de voordelen? En is het echt zo'n waardevolle investering als vaak wordt gezegd? We spraken erover met Chadli Hachani, Marketing & Formule Manager van TopParken. [Door RTL Nieuws.nl]

Van (spaar)geld betalen naar verdienen

Het recreatie-avontuur dat ruim veertig jaar geleden in caravans begon, heeft er inmiddels aardig wat nieuwe hoofdstukken bijgekregen. Van kleine vakantiewoning tot grootse villa's met eigen zwembad, bij TopParken hebben ze vandaag de dag voor elk budget en elke wensenlijst iets te kiezen.

Hachani ziet dat de vraag naar vakantiewoningen, zowel vanuit particulieren als vastgoedinvesteerders de laatste tijd flink is gestegen: "Sinds een paar jaar zien we de trend dat meer en meer Nederlanders het liefst binnen de eigen landsgrenzen op vakantie gaan. Natuurlijk, dit is te verklaren door de tijd waarin we leven. Echter, ook voor corona's entree was al een zichtbare groei in het aantal bezoekers op onze vakantieparken te zien. Sinds corona is dit alleen maar in een stroomversnelling geraakt." 

Hachani snapt het wel. "Als je je geld bij de bank parkeert heb je steeds vaker te maken met een negatieve spaarrente. Massaal zoeken we naar alternatieven waar we wel wat rendement kunnen meepakken. Het kopen van een vakantiewoning om het vervolgens deels of volledig te verhuren, behoort tot die opties. In dit scenario verdien je al snel meer geld dan wanneer je je geld bij de bank laat staan." 

Voordelen van een vakantiewoning

Dat het heel lekker is om ergens in eigen land een vakantiewoning te hebben, is een understatement. Wat het je te bieden heeft? "Allereerst zorgt het hebben van een eigen vakantiestek voor veel gemak, ontspanning en geluk. Wanneer je ook maar zin hebt om er een paar dagen tussenuit te gaan, dan kan dat.

`Kijk je naar het financiële plaatje, dan kun je stellen dat de verhuur van je vakantiewoning, mits je dit wil, je jaarlijks een leuk extraatje kan opleveren. Wel is het daarbij belangrijk om te weten dat de hoogte van het rendement sterk afhankelijk is van welk type woning je op welke locatie koopt. Stel je hebt een locatie op het oog waar de toeristenstroom niet je van het is, terwijl je wel het idee hebt om het huis regelmatig te verhuren, dan sla je de plank mis. Wil je voor maximaal rendement gaan, dan valt een deel van de vakantiewoningen simpelweg door de locatie af. Laat je hier over informeren en adviseren."

Extra spaargeld met je eigen vakantiewoning

Zorgeloos investeren in vastgoed

Het kopen van de vakantiewoning is één, het verhuren is een potentiële tweede stap. Fijn zo'n extra inkomstenstroom door het vakantieadres te verhuren alleen hoe pak je dat aan? "Wij kunnen zowel de verkoop als verhuur van een vakantiehuis volledig verzorgen. Zo hebben we onze eigen verhuurorganisatie. En dat is niet voor niets. Door ons over de verhuur te ontfermen, kunnen we alle zorg uit handen nemen en kunnen we altijd een bepaalde kwaliteit waarborgen. Het is dan ook geen toeval dat we TopParken heten", zegt Hachani lachend. 

"Doordat we ook een in-house verhuurafdeling hebben, krijgen we ontzettend veel informatie en ervaringen van huurders van vakantiewoningen terug. Deze informatie is zeer waardevol, want hierdoor kunnen we nieuw-te-bouwen vakantiewoningen op een betere manier voor de verhuur verkopen. We geloven in en staan voor kwaliteit, en dankzij deze input kunnen we onze vakantieparken naar een steeds hoger niveau tillen."

"Het is dan ook geen toeval dat we TopParken heten"

Meer dan een mooi rendement

Of er meer voordelen zijn om een vakantiewoning juist via TopParken te kopen en optioneel te verhuren?  "Om te beginnen hebben we alleen maar vakantiewoningen op A-locaties middenin de natuur. Gekscherend zeg ik altijd dat de locatie voor vakantiegangers op plek 1, 2 en 3 staat. Dit is het eerste waar men naar kijkt. Verder hebben we een interessant woningaanbod: van een knusse woning op een huurkavel tot een volledige villa voor tien personen op eigen grond en wellnessfaciliteiten. Hierbij moet je denken aan een prijsrange tussen de €100.000 en €500.000." Hachani vult aan dat als je het vakantiehuis niet wil verhuren, je ook al een compacte woning voor €60.000 kunt aanschaffen.

"En het laatste voordeel om een vakantiewoning via TopParken te realiseren, zit 'm echt in ons team. Het zit in ons DNA om het leven van onze kopers en vakantiegangers te verrijken met waardevolle herinneringen. We zijn er om te ontzorgen en om een, wanneer de koper de woning wil verhuren, hoge bezetting te behalen."

Zorgeloos investeren in vastgoed

Vakantiewoning gezocht! Waar kan ik terecht? 

Interesse om een vakantiewoning in eigen land te kopen? Surf naar de website van TopParken en plan een kennismakingsgesprek of vraag een brochure aan. "Tijdens een afspraak met één van onze adviseurs worden de persoonlijke wensen in kaart gebracht. Vervolgens wordt er een maatwerk aanbod gedaan, en wordt er een bezoek aan één of meerdere vakantieparken gebracht. De daadwerkelijke oplevering varieert van een paar weken tot paar maanden afhankelijk van onder andere het type accommodatie, de kavel en het vakantiepark." 

 

Lees ook ons overige nieuws