Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
5 redenen voor het kopen van een vakantiehuis

5 redenen voor het kopen van een vakantiehuis

5 redenen voor het kopen van een vakantiehuis

Een eigen vakantiehuis kopen is een droom van velen. Investeren in een eigen vakantiehuis in Nederland is de afgelopen tijd sterk in populariteit toegenomen. En dat is ook niet gek, want nú is het juiste moment om deze stap te zetten. Vakanties in eigen land nemen toe, de spaarrente is historisch laag en de verhuurprognoses zijn zeer gunstig. Dit, en nog een aantal andere redenen, is voor potentiele eigenaren belangrijk in de overweging een vakantiehuis te kopen. In deze blog gaan we wat dieper in op deze redenen.

Reden 1 - Rendement bij verhuur

Een vakantiehuis kopen voor de verhuur is een aantrekkelijke manier van uw (spaar)geld investeren. Ten eerste omdat de spaarrente nihil of zelfs negatief is momenteel en u meer rendement behaalt als u een vakantiehuis koopt en deze gaat verhuren. Ten tweede omdat u zorgeloos kunt investeren bij TopParken, doordat alles rondom de verhuur voor u geregeld wordt. TopParken biedt de keus tussen een vakantiehuis volledig verhuren of deze gedeeltelijk verhuren. Bij gedeeltelijke verhuur is het rendement afhankelijk van de verhuuropbrengsten en daarmee ook lager dan bij volledige verhuur.

Reden 2 - Als tweede huis voor eigen gebruik

Een eigen vakantiehuis brengt u veel vakantiegeluk. Ook als u alleen zelf gebruik wilt maken van het vakantiehuis is dat mogelijk. Uiteraard mogen vrienden en familie er ook in verblijven, maar u hoeft de woning niet beschikbaar te stellen voor commerciële verhuur. Als u een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik kunt u op elk gewenst moment er terecht. Een weekendje weg, even een paar dagen of juist voor langere tijd. U bepaalt het helemaal zelf. Bovendien geeft het u de vrijheid het vakantiehuis volledig naar eigen wens in te richten. Zo wordt het echt uw tweede (t)huis!

TopParken Verkoop

Reden 3 - Alternatief voor banksparen

Voor de rente hoeft u tegenwoordig uw geld niet meer op een spaarrekening te zetten. Dit is de directe reden waarom veel mensen op zoek gaan naar een alternatief. Een vakantiehuis kopen is een zeer interessant alternatief. Recreatief vastgoed is gewild en bovendien neemt de vraag naar vakantiehuisjes om in te verblijven toe. Dit zorgt ervoor dat u een aantrekkelijk netto rendement ontvangt als u de woning gaat verhuren. Om een hoge bezetting, en daarmee een aantrekkelijk rendement voor u te behalen, werkt TopParken samen met partijen als Booking.com en BungalowSpecials. 

Reden 4 - Uit te breiden met wellness

Een andere reden om een vakantiehuis te kopen bij TopParken is de mogelijkheid om deze uit te breiden met wellness. Dit geeft het vakantiehuis wat extra's en maakt deze ook aantrekkelijker voor de verhuur, want de vraag naar wellness vakantiehuizen in Nederland is hoog. Er kan een sauna, spa of buitendouche bij de woning worden geplaatst, of er kan gekozen worden voor het volledige wellness pakket. Op alle 19 vakantieparken van TopParken is het mogelijk een vakantiehuis met wellness te kopen.

TopParken Verkoop

Reden 5 - Op de mooiste plekjes in Nederland

De vakantieparken van TopParken liggen verspreid door Nederland op de mooiste plekken. Bijvoorbeeld aan het water in Noord-Holland of midden in de bossen op de Veluwe. Bijkomend voordeel is dat u altijd een vakantiehuis dicht bij huis kunt kopen. Hoe fijn is het dat u niet eerst een hele dag in de auto hoeft te zitten? Of eerst moet vliegen? Koopt u een vakantiehuis bij TopParken dan bent u altijd dicht bij uw vakantiehuis. En kunt u spontaan besluiten om er op vrijdagmiddag naar toe te rijden. Het ultieme gevoel van vrijheid én vakantie in één op een toplocatie.

Over TopParken Verkoop

TopParken is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een middelgrote speler in de recreatiebranche. Dankzij de vele jaren ervaring kunnen we u voorzien van deskundig advies rondom de aankoop van een vakantiewoning. Onze professionele verhuurorganisatie neemt u bovendien al het werk uit handen bij verhuur van de woning. 

Heeft u interesse in een vakantiehuis kopen bij TopParken? Dan heeft u meerdere opties. Zo kunt u vrijblijvend via onderstaande knop onze brochure aanvragen. Wilt u liever op locatie langskomen of een afspraak maken met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

Bekijk hier het complete aanbod vakantiehuizen

 

Lees ook ons overige nieuws