Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

NBTC: Toeristenstroom breekt weer record

Bron: Telegraaf.nl

Toeristenstroom breekt weer record

DEN HAAG - Opnieuw komt er dit jaar een recordaantal buitenlandse toeristen naar Nederland. Uit de definitieve prognose van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat de grens van 20 miljoen bezoekers in zicht komt.

„De toeristengroei zet stug door. Het zijn er naar verwachting 19,5 miljoen, 4% meer dan in 2018. Over tien jaar zullen het er minstens 29 miljoen zijn. Begin deze eeuw waren het er nog geen tien miljoen”, zegt NBTC-directeur Jos Vranken. Hij heeft een strategisch driejarenplan gemaakt. „We gaan toeristen meer spreiden en focussen op de buurlanden en de Verenigde Staten, die de top-5 vormen. We willen vooral herhalingsbezoekers, want die zijn eerder geneigd ergens anders heen te gaan als ze al eens in Nederland zijn geweest”, aldus Vranken.

Vranken gaat met name ’influencers’ inzetten om de broodnodige sturing van toeristen concreet vorm te geven. „De oer-Hollandse iconen, zoals onze tulpen, molens, klompen, kaas, grachten en oude meesters worden in een nieuw jasje gestoken. Die kun je op meer plekken in Nederland zien. Ook zullen bijvoorbeeld de waterwerken en Hanzesteden meer onder de aandacht worden gebracht.”

Spreiding

Belangrijk is volgens hem dat alle Nederlanders kunnen profiteren van het toerisme. „Daarom moeten we knelpunten oplossen, bereikbaarheid verbeteren en regio’s stimuleren meer faciliteiten voor toeristen te ontwikkelen. Wij kunnen helpen om de juiste toeristen gericht daarheen te brengen. Zo kan de overlast worden verminderd”, meent Vranken. Zijn budget is in 2020 negen miljoen euro van het ministerie. Het zal volgens Vranken moeilijk worden om de bekende overvolle trekpleisters op piekdagen te ontlasten en attracties buiten de Randstad die om toeristen zitten te springen, beter te bedienen. „Maar door intensievere samenwerking moet dat lukken.”

Ontdek onze vakantieparken in Nederland

Op onze 19 vakantieparken, verspreid door het hele land, beleeft u Nederland als nooit tevoren. Onze parken zijn gelegen op unieke locaties, op de Veluwe, aan de kust, in de Achterhoek, het gezellige Noord-Brabant en het prachtige Limburg. Zowel op de parken als in de omgeving is er van alles te beleven voor jong en oud.

Ervaar het genot van een eigen vakantiewoning in Nederland!