Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
Tiny house kopen

Tiny house kopen

  • Tiny house kopen op een vakantiepark
  • Op de mooiste plekjes in Nederland
  • Voor eigen gebruik, verhuur of een combinatie

Tiny houses te koop in Nederland

Denkt u erover na om een tiny house te kopen op een vakantiepark in Nederland? Dat is een slimme gedachte, tiny houses zijn gigantisch in opkomst in ons land en worden steeds populairder. Maar wat komt er allemaal kijken bij de aankoop van een tiny house? Wij vertellen u hier graag meer over. Allereerst; wanneer u van plan bent om een tiny house te kopen is het belangrijk om een aantal punten duidelijk te hebben voor uzelf.

  1. Waar wil ik een tiny house kopen?
  2. Koop ik een tiny house voor eigen gebruik of voor verhuur?
  3. Koop ik ook de grond of kies ik voor huurgrond?
  4. Wat is mijn maximale budget?

Wilt u meer weten over de aankoop van een tiny house? Wij hebben jarenlange ervaring in het kopen en verhuren van vakantiehuizen. Wij geven u graag (financieel) advies, vertellen u de mogelijkheden en begeleiden u graag bij het kopen van een tiny house in Nederland.

 

Of ontvang meer informatie

Waar een tiny house kopen?

Wanneer u van plan bent om een tiny house te kopen op een vakantiepark is het belangrijk om eerst te bepalen welke regio uw voorkeur heeft. Bent u op zoek naar de rust van de Veluwe, de gezelligheid van Brabant of het water in Noord-Holland? Bij TopParken heeft u keuze uit verschillende type tiny houses op vakantieparken door heel Nederland. Wij lichten graag een aantal regio's uit.

Tiny house kopen in Brabant

In het bourgondische Noord-Brabant vindt u 1 vakantiepark van TopParken, Résidence de Leuvert. Dit prachtige park ligt vlak bij Den Bosch, direct aan natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen en op loopafstand van recreatieplas de IJzeren Man. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een tiny house in Brabant dan zit u bij Résidence de Leuvert goed met een gevarieerd aanbod, van duurzame woningen aan het water tot aan zeer luxe huisjes met wellness.

Tiny house kopen in Gelderland

TopParken heeft maar liefst 9 vakantieparken in Gelderland waar u een huisje kunt kopen. Van deze 9 parken liggen er 7 in het mooiste natuurgebied van Nederland, de Veluwe. De overige parken bevinden zich in de waterrijke Bommelerwaard (aan de Maas) en in de Achterhoek. Wilt u een tiny house kopen in Gelderland? Bekijk dan het zeer uitgebreide aanbod van TopParken in Gelderland.

Tiny house kopen in Noord-Holland

Wanneer u gek bent op water is het kopen van een tiny house in Noord-Holland zeker iets voor u. Ons vakantiepark in Noord-Holland, Park Westerkogge, is gelegen vlak bij het Markermeer en het IJsselmeer en direct vanaf het park start meer dan 30 kilometer aan vaarroutes. Op het park zijn verschillende huisjes te koop direct aan het water. Deze kunnen allemaal uitgebreid worden met aanlegsteiger, eigen bootje én wellness. 

Tiny house op de Veluwe kopen

De Veluwe wordt niet voor niets één van de mooiste regio’s van Nederland genoemd: prachtige bossen, mooie waterlandschappen, schitterende natuurgebieden en leuke dorpen en steden. Kortom, een tiny house kopen op de Veluwe is niet voor niets zeer populair. Bij TopParken heeft u keuze uit een groot aanbod op maar liefst 7 vakantieparken op de Veluwe. Bijvoorbeeld Resort Veluwe, het nieuwste vakantiepark van TopParken in Garderen. Op dit park is de verkoop van nieuwe tiny houses op de Veluwe inmiddels gestart.

Tiny house in Utrecht kopen

Wanneer u de rust van de natuur wilt ervaren maar ook de levendigheid van de stad, dan is de provincie Utrecht wellicht een goede optie voor u om een tiny house te kopen. In Utrecht vindt u namelijk Resort Lexmond, een nieuw vakantiepark gelegen aan rivier de Lek. Dit vakantiepark ligt op korte afstand van de binnenstad van Utrecht en nabij natuurrijke landschappen zoals de Loosdrechtse Plassen. De natuur- en waterrijke omgeving nodit uit voor vele activiteiten, zoals wandelen, fietsen en verschillende watersporten. 

Waar koopt u uw tiny house? ⤵️

Tiny house te koop met grond

Wanneer u een tiny house koopt op een vakantiepark kunt u kiezen of u deze koopt met eigen grond of dat u de grond huurt. Bij TopParken zijn tiny houses te koop inclusief eigen grond of op huurgrond. Hierin bepaalt u zelf waar uw voorkeur naar uit gaat. Bekijk hieronder de verschillen tussen het kopen en huren van de grond.

Eigen grond

Het voordeel van een tiny house met eigen grond is dat u eigenaar bent van de volledige kavel. Uw huisje staat dus op het terrein van het vakantiepark, maar de grond waar uw huisje op staat is van uzelf. Ook wanneer het park bijvoorbeeld verkocht wordt of failliet gaat blijft u eigenaar van het huisje en de grond.

Huurgrond

Wanneer u een tiny house koopt op huurgrond bent u op korte termijn goedkoper uit omdat u alleen het huisje zelf koopt.  Daartegenover staat dat u maandelijks extra kosten voor de huur van de grond heeft. Een tiny house met eigen grond is dus op lange termijn goedkoper dan een tiny house op huurgrond.

 

Aanbod tiny houses in Nederland

Tiny house kopen met wellness

Bent u op zoek naar een tiny house maar wilt u nog iets meer luxe? Dan hebben wij bij TopParken precies wat u zoekt. Wat dacht u van het kopen van een wellness huisje met in uw eigen tuin een omheinde sauna. Op alle vakantieparken van TopParken heeft u de mogelijkheid om een eigen sauna te kopen. Deze wordt voor u geplaatst, aangesloten en schoongemaakt in de tuin van uw eigen (koop) kavel, dat is toch ultiem genieten?

 

Tip! Vakantiehuizen met wellness zijn zeer populair onder vakantiegasten. Dit maakt het extra interessant om een wellness tiny huisje te kopen voor de verhuur.

 

Tiny house kopen voor eigen gebruik of verhuur

Bij veel vakantieparken in Nederland heeft u, wanneer u een huisje koopt, twee mogelijkheden:

  1. U koopt een huisje voor eigen gebruik, deze mag niet verhuurd worden.
  2. U koopt een huisje voor verhuur, u mag er zelf geen gebruik maken.

Bij TopParken heeft u nog een derde mogelijkheid.
U kunt er namelijk ook voor kiezen om een vakantiehuisje te kopen voor eigen gebruik én verhuur. Zo kunt u gebruik maken van het huisje wanneer u dit wil en wanneer u er zelf geen gebruik van maakt nemen wij alles voor u uit handen en zorgen wij dat het verhuurd wordt aan vakantiegangers. U profiteert vervolgens van een interessant rendement én natuurlijk van vakantiegenot. Lees hieronder de verschillen ⤵

Tiny house voor eigen gebruik en verhuur 

Het hele jaar door op vakantie in uw eigen vakantiehuisje in Nederland én profiteren van een interessant rendement? Het is mogelijk op de vakantieparken van TopParken! Wanneer u een tiny house koopt met een combinatie van eigen gebruik en verhuur bepaalt u wanneer u deze zelf wilt gebruiken en wanneer deze beschikbaar is voor verhuur. Op deze manier geniet u van vakantie wanneer u daar aan toe bent én profiteert u van een nettorendement.

Via een persoonlijke link kunt u aangeven wanneer de woning beschikbaar is voor verhuur, vanaf dat moment gaat de verhuurorganisatie van TopParken voor u aan de slag. Zij regelen het volledige verhuurproces, van de verhuur tot aan de schoonmaak.

Tiny house kopen voor verhuur

Wanneer u een vakantiehuisje koopt bij TopParken en ervoor kiest deze volledig te gaan verhuren nemen wij alle zaken voor u uit handen. Wij zorgen uiteraard voor de verhuur maar ook voor de in- en uitcheck en de schoonmaak van de woning. Aan het einde van elke maand/kwartaal ontvangt u vervolgens een interessant rendement. Een tiny house kopen voor volledige verhuur betekent dat u zelf geen gebruik maakt van de woning. 

TopParken heeft meer dan 40 jaar ervaring in de recreatiebranche en is specialist op het gebied van de verhuur en verkoop van vakantiehuizen. Onze eigen verhuurorganisatie heeft samenwerkingen met partners zoals Booking.com en BungalowSpecials waardoor onze vakantieparken het gehele jaar een hoge bezetting hebben.

Tiny house voor eigen gebruik

Kunt u het zich al voorstellen? Spontane weekendjes weg met familie of vrienden, een zomervakantie zo lang als u wilt of sfeervolle kerstdagen in een relaxte sfeer. Een tiny house voor eigen gebruik betekent dat u van vakantie kunt genieten wanneer het u uitkomt zonder dat u rekening hoeft te houden met beschikbaarheid. U koopt een huisje op eigen grond of huurgrond en inclusief tuinaanleg en eigen parkeerplaats. Kiest u ervoor om te kopen voor volledig eigen gebruik, dan heeft u de vrijheid deze geheel naar eigen wens in te richten. Zo kan uw eigen vakantiewoning aanvoelen als thuis. Ook de aankoop van extra uitbreidingen zoals een berging, sauna of inventaris is mogelijk. 

Als eigenaar van een tiny house bij TopParken kunt u uiteraard ook gebruik maken van alle parkfaciliteiten, wat uw vakantieplezier zeker vergroot. Aanschuiven in het restaurant, plonsen in het zwembad, klimmen in de speeltuin of uw sportieve kant laten zien op het sportveld. Het is allemaal mogelijk wanneer u kiest voor een tiny house kopen voor eigen gebruik.

De voordelen van het kopen van een tiny house? 

Tiny house te koop Funda

Op Funda, het grootste vastgoedplatform in Nederland, staan veel verschillende tiny houses te koop. Zowel particuliere als zakelijke aanbieders bieden hier tiny houses aan, dit zijn veelal tweedehands tiny houses op een vakantiepark zonder eigen grond. Bij TopParken zijn ook nieuwe en tweedehands tiny houses te koop op vakantieparken door heel Nederland. Het voordeel hiervan is dat TopParken u kan helpen met o.a. financieel advies en u ook de kavel koopt waar het huisje op staat. Daarnaast kunt u, indien gewenst, het huisje door TopParken laten verhuren in de periodes dat u er zelf geen gebruik van maakt. Wanneer u een tiny house koopt via Funda heeft u deze voordelen niet of minder.

 
 

Veelgestelde vragen bij de aankoop van een tiny house in Nederland


Wat is een tiny house?

Een tiny house is zoals de naam al zegt: een kleine en compacte woning. Het idee van een tiny house is duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker te leven. De beweging rond tiny houses is ontstaan als reactie op de groeiende behoefte aan duurzaamheid, minimalisme en financiële onafhankelijkheid. Tiny houses variëren in grootte, maar ze zijn meestal kleiner dan 37 vierkante meter, hoewel er geen vaste definitie is voor wat precies als "tiny" wordt beschouwd.

Wat is de prijs van een tiny house?

Bij TopParken zijn tiny houses te koop vanaf €69.000 inclusief eigen koopkavel. Wanneer u een tiny house koopt zonder kavel en de grond huurt is de prijs lager, maar betaalt u maandelijks een vast bedrag aan huur waardoor de kosten op de lange termijn hoger kunnen zijn dan wanneer u de kavel koopt.

Waar zijn tiny houses te koop?

Tiny houses zijn te koop op alle vakantieparken van TopParken. Deze zijn gelegen in 6 provincies en bevinden zich altijd op de populairste toeristische plekjes zoals de Veluwe, Zuid-Limburg of de Achterhoek.

Wat zijn de voordelen van een tiny house?

Een van de voordelen bij het kopen van een tiny house zijn de kosten, omdat een tiny house kleiner is dan een gewoon vakantiehuis zijn de kosten ook lager. Ook is er minder materiaal nodig om de tiny houses te bvouwen wat dan weer beter is voor het milieu. Op onze website leest u nog meer voordelen.

Kan ik een tiny house kopen voor verhuur?

Ja, dat kan. Bij veel vakantiepark aanbieders heeft u de mogelijkheid om een woning te kopen voor volledig eigen gebruik of voor volledige verhuur. Bij TopParken kunt u ook voor een derde optie kiezen, namelijk deels eigen gebruik en deels verhuur. Zo kunt u zelf genieten van uw tiny house maar ook profiteren van een interessant rendement wanneer deze verhuurt wordt.

Kan ik een tiny house kopen met eigen grond?

Wanneer u een tiny house koopt kunt u kiezen of u deze koopt met eigen grond of dat u de grond huurt. Bij TopParken zijn tiny houses te koop inclusief eigen grond of op een huurkavel. Hierin bepaalt u zelf waar uw voorkeur naar uit gaat. Op topparkenverkoop.nl leest u de verschillen tussen het kopen en huren van de kavel.