1. Op de mooiste plekjes in Nederland
  2. Voor eigen gebruik, rendement of beide
  3. Vakantiewoning kopen op een vakantiepark

Een vakantiewoning kopen in Nederland, juist nu interessant!

Bent u op zoek naar een vakantiewoning in Nederland om het hele jaar veilig naar toe op vakantie te kunnen maar waar u ook een interessant netto rendement over kunt behalen? Dan is dit hét moment om de mogelijkheden te bekijken. Door reisadviezen en gesloten grenzen zijn vakanties in eigen land populairder dan ooit en de verwachting is dat dit ook de komende jaren zo zal blijven. Bekijk daarom nu de mogelijkheden en laat u informeren door TopParken, al ruim 40 jaar dé specialist op het gebied van de verhuur en verkoop van vakantiehuizen en de exploitatie van vakantieparken.

Bekijk onze vakantiewoningen en locaties

Nieuws! Bedragen negatieve spaarrente opnieuw verlaagd.

Per 1 januari 2021 worden de bedragen waarover negatieve spaarrente (-0,5%) wordt berekend opnieuw flink verlaagd. Als u negatieve spaarrente over uw spaargeld betaald of per 1 januari 2021 gaat betalen, dan kan het interessant zijn om alternatieven te zoeken voor uw spaargeld. Wij informeren u graag

▶ Waarom kiezen voor TopParken?

   Jarenlange ervaring > Meer dan 40 jaar ervaring in de recreatiebranche.

   17 vakantieparken > Keuze uit een groot aanbod op 17 toplocaties.

   Flexibel U bepaalt zelf of u de woning zelf gebruikt en/of verhuurt.

   Zorgeloos investeren > Wij verzorgen het volledige verhuurproces.

 

▶ Nieuwe projecten en open dagen

 

▶ Een vakantiewoning kopen, hoe werkt dat?

Een vakantiewoning kopen in Nederland, waar moet u op letten en wat is belangrijk om te weten? Allereerst is het belangrijk om het volgende voor u zelf duidelijk te hebben.

"Waarom wil ik een vakantiehuis kopen, wat is het doel ervan?"

Wilt u de vakantiewoning voor uzelf gebruiken of wilt u een interessant rendement behalen met de verhuur. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om te weten op welke locatie u een vakantiewoning wilt kopen. Wij leggen u graag de verschillen en mogelijkheden uit.


▶ Hoe ga ik mijn vakantiehuis gebruiken?

Wanneer u een vakantiehuis wilt kopen in Nederland heeft u vaak de keuze uit twee mogelijkheden. U koopt een vakantiewoning voor volledig eigen gebruik of u koopt een vakantiewoning welke jaarrond beschikbaar moet zijn voor verhuur. Bij TopParken heeft u nog een derde mogelijkheid! U kunt namelijk ook kiezen voor eein combinatie van eigen gebruik én verhuur.

Voor eigen gebruik

Gaat u graag op vakantie in Nederland om onbeperkt te genieten van natuur, rust, vakantie en veiligheid? Dan is het kopen van een vakantiewoning voor eigen gebruik een ideale investering. Zo kunt u op vakantie gaan wanneer het u uitkomt en wanneer u daar aan toe bent. Op onze 17 vakantieparken in Nederland zijn er verschillende typen vakantiewoningen te koop. Allen variërend in type, afmeting, uitvoering en prijsklasse. Of u nu op zoek bent naar een 2 persoons huisje, een villa voor 10 personen of een rolstoelvriendelijke woning, bij TopParken vindt u wat u zoekt.

Combinatie van eigen gebruik en verhuur

Wanneer u kiest voor een combinatie van eigen gebruik en verhuur bepaalt u zelf wanneer u de vakantiewoning zelf wilt gebruiken en wanneer deze beschikbaar is voor verhuur. Op deze manier geniet u van vakantie wanneer u daar aan toe bent én profiteert u van een interessant rendementspercentage.

Voor verhuur

Dankzij de toenemende vraag naar binnenlandse vakanties is het steeds interessanter om een vakantiewoning te kopen voor verhuur. Wanneer u deze laat verhuren door onze de verhuurorganisatie van TopParken ontzorgen wij u volledig. Wij verzorgen het hele jaar door het verhuurproces, van de marketingactiviteiten tot aan de schoonmaak. Zo kunt u in alle rust en zonder zorgen genieten van uw investering met een interessant netto rendement per jaar.

Voordelen kopen van een vakantiehuis

Het kopen van een vakantiehuis heeft veel voordelen, deze voordelen zijn per type koper verschillend. Er zijn drie verschillende kopers te herkennen, de koper die een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik, de koper die een vakantiehuis koopt voor gedeeltelijk eigen gebruik / verhuur en de koper die de woning volledig verhuurt.

 

▶ Vast of variabel rendement?

Bij TopParken kunt u op twee manieren investeren in een vakantiewoning, namelijk een investering met vast of variabel rendement. Wanneer u zelf geen gebruik wil maken van de vakantiewoning en wilt genieten van een gegarandeerd rendement, dan kiest u voor een investering tegen vast rendement. Wilt u zelf gebruik maken van de vakantiewoning en deze verhuren op momenten dat u niet aanwezig bent? Dan kiest u voor een investering tegen variabel rendement, waarbij het rendement voort komt uit verhuuropbrengsten.

▶ Meer informatie ontvangen?

 

Een vakantiehuis kopen op een van onze 17 vakantieparken in Nederland

Wilt u een vakantiehuis kopen in Nederland? Bekijk dan ons grote aanbod vakantieparken. TopParken heeft 17 vakantieparken in Nederland, gelegen op de mooiste locaties midden in de natuur. U vindt de parken verspreid door heel Nederland, zo is er altijd een vakantiepark in de omgeving die u aanspreekt.  Kies hieronder de provincie / omgeving de het beste bij u past & bekijk het overzicht van vakantieparken.

Bekijk de ligging van onze vakantieparken

Een vakantiewoning kopen ...


▶ Over TopParken

Wanneer u een vakantiewoning koopt bij TopParken kiest u voor een betrouwbare partij dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een specialist op het gebied van de verhuur en verkoop van vakantiewoningen en de exploitatie van vakantieparken.

De service en voordelen van TopParken

Een vakantiewoning op een vakantiepark van TopParken levert eigenaren vele voordelen op. Door een jarenlange samenwerking met gerenommeerde touroperators is TopParken bijvoorbeeld in staat om een hoge bezettingsgraad te realiseren. Deze hoge bezettingsgraad zorgt ervoor dat uw als (toekomstig) eigenaar een aantrekkelijk rendement op uw investering kan realiseren, wanneer u ervoor kiest om uw vakantiewoning te verhuren. Benieuwd naar welke voordelen er voor u in het verschiet liggen? Lees hier meer over de voordelen.

Meer informatie over de aankoop van een vakantiehuis

Wanneer u voor uzelf een duidelijk doel heeft voor het vakantiehuis en wanneer u een voorkeurslocatie heeft, is het belangrijk om u te laten informeren door een professionele partij. Het doorlezen van een brochure waarin meer informatie staat over de aankoop van een vakantiewoning helpt hierbij.

Wanneer u beslissing heeft gemaakt in welke omgeving u een vakantiehuis wilt kopen is het verstandig om een afspraak op locatie te maken met een adviseur. Hij/zij kan u meer vertellen over de omgeving, het vakantiepark, de vakantiewoning en de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over het kopen van een vakantiewoning

▶​ Wat zijn de voordelen van het kopen van een vakantiewoning?

De voordelen van het kopen van een vakantiewoning zijn per type koper verschillend. Een voordeel bij het kopen van een vakantiewoning voor eigen gebruik is dat u het vakantiehuis zelf kunt inrichten. Wanneer u een vakantiehuis koopt voor verhuur wordt alles voor u geregeld, van de verhuur tot aan de schoonmaak.

▶​ Waar moet ik op letten bij aankoop van een vakantiewoning?

Allereerst is het belangrijk om het volgende voor uzelf duidelijk te hebben. “Waarom wil ik een vakantiewoning kopen, wat is het doel ervan?” Wanneer u voor uzelf een duidelijk doel heeft voor het vakantiewoning is het belangrijk om op o.a. de volgende punten te letten. Wat is mijn budget, in welke omgeving wil ik een vakantiewoning kopen en hoe wil ik de vakantiewoning gaan gebruiken?

▶​ Wat is de beste omgeving om een vakantiewoning te kopen?

Wanneer u een vakantiewoning koopt voor verhuur is het belangrijk dat de omgeving populair en interessant is qua toerisme, zoals de Veluwe of Zuid-Limburg. De omgeving waarin een vakantiewoning ligt is voor vakantiegangers de belangrijkste reden om een vakantie te boeken. Wanneer u een vakantiewoning koopt voor eigen gebruik is het belangrijk dat de omgeving aansluit bij uw wensen en eisen.

▶​ Op welke vakantieparken zijn er vakantiewoningen te koop?

Op alle 17 vakantieparken van TopParken heeft u de mogelijkheid om een vakantiewoning te kopen. Elk vakantiepark is verschillend en heeft zijn eigen type vakantiewoningen. Op alle vakantieparken is het mogelijk een vakantiewoning te kopen voor eigen gebruik of voor verhuur.

▶ Koop je alleen de vakantiewoning of ook de grond?

Bij TopParken kunt u een vakantiewoning kopen inclusief de grond. Zo wordt u dus niet alleen eigenaar van de woning maar ook van de grond waar de vakantiewoning op staat. Uiteraard is het niet verplicht om de grond te kopen, het is op ook mogelijk om de grond te huren of in erfpacht te verkrijgen.

▶​ Moet ik de vakantiewoning verplicht verhuren

Nee, uiteraard hoeft u de woning niet verplicht te verhuren. U bepaalt zelf of u de vakantiewoning het hele jaar door verhuurt, deze gedeeltelijk verhuurt of zelfs helemaal niet verhuurt. Dit is helemaal aan u.

▶Hoe werkt verhuren van een vakantiewoning?

Bij TopParken is het mogelijk om uw vakantiewoning gedeeltelijk of het hele jaar door te laten verhuren. Uiteraard kunt u zelf (online) aangeven wanneer u de woning vrijgeeft voor verhuur en wanneer u de woning zelf wilt gebruiken. TopParken heeft een eigen verhuurafdeling die het gehele proces voor u uit handen neemt, van de verhuur van de woning tot aan de schoonmaak.

▶Hoeveel dagen per jaar mag je in een vakantiewoning verblijven?

U mag als eigenaar van een recreatiewoning het gehele jaar door recreëren op onze vakantieparken. Echter kunt u zich niet inschrijven bij de gemeente, het is namelijk niet toegestaan om de vakantiewoning te zien als hoofdverblijf. Dit heeft te maken met het feit dat al onze vakantieparken bij de gemeente geregistreerd staan als recreatiebestemming en niet als woonbestemming.
 
 

▶ Bekijk een greep uit ons aanbod vakantiehuizen

Bekijk alle vakantiewoningen

Veelgestelde vragen

Vanaf welk bedrag zijn er vakantiewoningen te koop bij TopParken?

Bij TopParken kunt u al een vakantiewoning kopen vanaf €86.654,- inclusief kavel. TopParken biedt een zeer uitgebreid aanbod vakantiewoningen in verschillende prijsklassen. Bekijk hier het volledige aanbod en vind uw ideale vakantiewoning in Nederland.

Waar kan ik een vakantiewoning kopen bij TopParken?

TopParken heeft 17 vakantieparken in Nederland waar u een vakantiewoning kunt kopen. Deze parken liggen verspreid door heel Nederland waardoor er altijd een vakantiebestemming is die aansluit bij uw wensen. Op de Veluwe, aan het water, in de natuur, wat heeft uw voorkeur?

Heeft TopParken een vakantiewoning te koop voor permanente bewoning?

De vakantiewoningen die te koop staan op de parken van TopParken zijn niet bestemd voor permanente bewoning, maar alleen voor recreatief gebruik. U kunt een vakantiewoning kopen voor eigen gebruik, voor de verhuur of een combinatie van beide. 

Kan ik een vakantiewoning kopen bij TopParken voor de verhuur?

Een vakantiewoning kopen om deze vervolgens te verhuren is een van de mogelijkheden bij TopParken. Bovendien regelt onze verhuurorganisatie alles omtrent het verhuurproces waardoor u daar zelf geen omkijken naar heeft. U kiest zelf of u de vakantiewoning gedeeltelijk of volledig wilt verhuren.