Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

Gelderland populairste provincie onder toeristen

Gelderland populairste provincie onder toeristen, Zeeland zakt naar 2

Door de Gelderlander
ARNHEM - Gelderland heeft afgelopen zomer de meeste toeristen getrokken op campings, huisjesparken en groepsaccommodaties van alle provincies. Met 556.000 toeristen uit binnen- en buitenland versloeg de provincie afgelopen zomer zelfs Zeeland.

Daar kwamen vorig jaar en het jaar ervoor nog de meeste toeristen op af.  Dat blijkt uit cijfers uit de maanden juli en augustus, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend heeft gemaakt. 

Meer toeristen uit eigen land

Vooral onder Nederlanders die in eigen land vakantie vieren, is Gelderland een populaire provincie om op vakantie te gaan. Gelderland verwelkomde afgelopen juli en augustus zo’n 464.000 Nederlandse gasten, zo blijkt uit de cijfers. Op geen enkele andere provincie kwamen zoveel Nederlandse toeristen af. 

Het aantal buitenlandse toeristen was in Gelderland 94.000.  Dat waren er juist minder dan in Zuid-Holland, Noord-Holland, Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. 

Ook de afgelopen jaren was Gelderland het populairst onder Nederlandse toeristen. Wel versloeg Zeeland de afgelopen twee jaar Gelderland nog wat betreft het totale aantal toeristen.

Dat Gelderland nu populairder is, is onder meer toe te schrijven aan de stijging van het aantal toeristen uit eigen land. De afgelopen jaren lag dit aantal steeds rond de 400.000.

Duitsers

Onder Nederlanders zijn naast Gelderland ook Noord-Brabant en Limburg opvallend populair als vakantiebestemming in de zomer. De meeste buitenlandse toeristen komen volgens het CBS uit Duitsland.  

In totaal sliepen er in juli en augustus bijna tien miljoen toeristen in Nederland, ruim 4 procent meer dan dezelfde periode in de zomer van 2018.

Wanneer alle accommodaties, dus ook hotels, meegerekend worden is Gelderland overigens niet het populairst. Dan wint Noord-Holland veruit, met ruim drie miljoen bezoekers. De toeristen daar trekken het meest naar Amsterdam. Alle accommodaties meegerekend staat Gelderland op de derde plaats, met 979.000 binnen- en buitenlandse toeristen. 

Gelderland Populairste Provincie

Interessant voor aankoop van een vakantiewoning!

Het kopen van een vakantiewoning in Gelderland wordt, door de toenemende toerismestroom, steeds interessanter. De bezetting op de vakantieparken is het gehele jaar hoog, hierdoor kunnen wij u een interessant rendement per jaar aanbieden. Ook voor de aankoop van eigen vakantiewoning wordt de provincie steeds populairder. Dit komt grotendeels door de schitterende natuur, zoals de Veluwe en de Achterhoek.