Op basis van prognose of garantie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een vakantiewoning te kopen en deze vervolgens te laten verhuren. Er zijn twee verschillende beleggingsvormen om rendement te ontvangen over de aankoop van een vakantiewoning.

1. Rendement op basis van verhuuropbrengst (prognose)
Op deze manier van investeren kiest u voor een combinatie van eigen gebruik en verhuur. U bepaalt zelf wanneer u de woning wilt verhuren en wanneer u er zelf gebruik van wilt maken. Wanneer u de woning vrij geeft voor verhuur neemt de verhuurorganisatie het verhuurproces voor haar rekening. 

Het rendement wat u ontvangt is afhankelijk van de verhuuropbrengsten van de woning. Bij deze manier van investeren heeft u wel vaste lasten, maar de opbrengst kan hoger uitvallen dan wanneer u investeert in een vakantiewoning met een vast rendement. Daarnaast kunt u, naast dat u verhuuropbrengsten ontvangt, ook zelf genieten van de woning.

2. Vast rendement (garantie)
Bij het investeren in een vakantiewoning met een vast rendement weet u van tevoren exact hoeveel rendement u ontvangt gedurende een vooraf bepaalde periode. Bovendien heeft u geen extra kosten zoals klein onderhoud. Bij deze manier van investeren geeft u na aankoop de sleutel direct weer uit handen en kunt u zelf geen gebruik maken van de woning.

Meer informatie
Vraag voor meer informatie over het kopen van een vakantiewoning voor gedeeltelijk/volledige verhuur geheel vrijblijvend onze brochure aan.

Brochure aanvragen