Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

Financieel Dagblad: Zorgeloos stabiel rendement én vakantieplezier

 

[Dit artikel is op donderdag 16 april gepubliceerd door AnalyseNederland.nl en gedistribueerd met het Financieel Dagblad.] 

Investeren en beleggen

In deze onzekere tijden is beleggen in aandelen misschien niet meer zo aantrekkelijk als het geweest is. Meer dan ooit zien we hoe onzeker en weinig stabiel de beurs eigenlijk is. Daarom zijn veel mensen op zoek naar veiligere investeringsopties. Investeren in recreatiewoningen zou een goede en stabiele keuze kunnen zijn.

 

De recreatievastgoedmarkt loopt namelijk erg goed in Nederland en er zitten een aantal grote voordelen aan investeren in vakantiewoningen. “Als je een vakantiewoning koopt, heb je eigenlijk meerdere manieren om hier gebruik van te maken”, stelt de algemeen directeur van TopParken. “Je kan er natuurlijk zelf je vakantie doorbrengen. Hierdoor bespaar je op de investeringen die je normaal zou doen voor accommodatie en eventuele reiskosten. Je legt hiervoor natuurlijk geld neer, maar dat geld is – anders dan bij een losse vakantie - niet weg. Je investering blijft en je kan je leven lang genieten van vakantie op een mooie locatie. En mocht je dat willen, dan kan je het recreatievastgoed altijd weer verkopen.” Vakantiewoningen met eigen grond zijn waardevast en die waarde is de afgelopen jaren zelfs gestegen.

Nog interessanter

Nog interessanter is misschien wel om je vakantiewoning te verhuren aan andere vakantiegangers. “Als je een mooie woning hebt, in het midden- of hoge segment op een goede locatie en met goede faciliteiten, dan kan je hiermee een goed en stabiel rendement realiseren. Je hoort hier heel veel bedrijven over, maar de crux zit hem in een goede verhuurorganisatie. Als deze de marketing van de huisjes goed regelt kan je huisje het hele jaar door verhuurd zijn. Vakanties blijven we namelijk altijd boeken, zelfs in lastige tijden zoals de huidige. Men wil er juist even tussenuit en een vakantiewoning in Nederland is dan dichtbij, veilig en ideaal.”

"Bij TopParken spreken wij van zorgeloos investeren, want wij nemen alle rompslomp compleet uit handen van onze eigenaren en als professionele partij weten wij de vakantiegangers altijd wel te vinden."

Waarom de recreatievastgoedmarkt?

Natuurlijk was de vastgoedmarkt in Nederland al langer interessant voor beleggers, maar waarom zou men specifiek voor recreatievastgoed moeten gaan? Volgens Van Hes is het heel simpel: “Als je een particuliere woning, studentenhuis of zakelijk pand koopt en deze verhuurt heb je hier zelf nog vrij veel werk van. Je moet het onderhoud doen, de huurders vinden, waarbij je vaak ook nog afhankelijk bent van externe factoren of de economie, en je zit dan ook nog met alle administratieve rompslomp. Als je een recreatiewoning koopt via een organisatie die de verhuur voor je uit handen neemt heb je hier veel minder last van.

Bij TopParken spreken wij van zorgeloos investeren, want wij nemen alle rompslomp compleet uit handen van onze eigenaren en als professionele partij weten wij de vakantiegangers altijd wel te vinden. Je houdt uiteindelijk in zowel goede als slechte economische tijden, stabiel gezien, meer over.” Daarnaast behoudt je recreatievastgoed altijd een bepaalde waarde, dus zelfs bij minder vakanties, is je vermogen niet weg. Je woning en grond blijven altijd en je kan daarnaast zelf ook nog zorgeloos genieten, mocht de woning niet verhuurd worden.

 

Ook is de recreatievastgoedmarkt stabieler dan de gewone vastgoedmarkt. “Men gaat steeds vaker op vakantie en dat blijft ook zo. Zeker vakanties binnen Nederland worden steeds populairder, zowel voor Nederlanders als voor internationale gasten. Ook Duitsers, Fransen en andere buitenlandse gasten weten Nederland te vinden. Het is hier namelijk relatief veilig en men is geïnteresseerd in Amsterdam en alle andere mooie steden en natuurgebieden in ons land, zeker nu het steeds mooier weer wordt. Een goede verhuurorganisatie kan daarom garanderen dat er gedurende het jaar altijd iemand vakantie viert in je woning, zeker als deze woningen aan de luxere kant van het segment zitten. Hierdoor weet je ook zeker dat je rendement uitgekeerd krijgt. Als er daarnaast ook nog duurzaam gebouwd wordt, weet je zeker dat je woning alleen maar in waarde stijgt.”

Investeren in vakantiewoningen

"Vakantiewoningen met eigen grond zijn waardevast en die waarde is de afgelopen jaren zelfs gestegen."

Het levert misschien wel wat minder rendement op dan investeren in aandelen, maar het rendement is wel een stuk stabieler en minder aan veranderingen onderhevig. “Daarom is hierin investeren, zeker nu, enorm voordelig. Maar dan moet je wel met de juiste partner in zee gaan.”

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het investeren in een recreatiewoning met een zorgeloos stabiel rendement én vakantieplezier? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan of plan een (video)gesprek in met een van onze beleggingsadviseurs.

 

Bekijk ook andere nieuws