Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

NOS.nl: 'Een tweede huisje niet alleen meer voor de 60-plusser'

Door nos.nl 
Een tweede huisje in eigen land: het was jaren geleden toch vooral voorbehouden aan de 60-plusser, maar tegenwoordig zijn ook steeds meer veertigers geïnteresseerd in een vakantiewoning in Nederland.

Dat merkt althans de organisatie van de Second Home Beurs. "Dat vind ik wel opvallend: de 40-plusser komt op deze markt kijken. We zien in ieder geval steeds meer kinderwagens op de beurs", zegt organisator Tom van den Brink. "Dat zijn de kleinere ondernemers, zoals zzp'ers, die ook met hun pensioen aan het puzzelen zijn." Het aantal bezoekers van de Second Home Beurs stijgt elke editie. De beurs trok midden in de economische crisis ruim 4000 bezoekers, maar inmiddels stopt de teller bij 7000 à 8000. Volgens de organisatie bevestigt dat het beeld dat deze sector groeit.

 

Ook TopParken, een keten met 19 vakantieparken in Nederland, merkt dat er steeds meer veertigers interesse hebben in een tweede huis in Nederland. Dit komt deels door de lage spaarrente maar ook door het feit dat er steeds meer toeristen naar Nederland komen.

TopParken is al jarenlange specialist op het gebied van de verhuur en verkoop van tweede huizen in Nederland. U leest hier meer over de mogelijkheden, u kunt ook eenvoudig en vrijblijvend meer informatie aanvragen.

Tweede huis aan het water

Spaarrente

Een van de redenen dat een tweede huis steeds populairder wordt is dat de rente op spaargeld nagenoeg nul is. "Van zo'n rendement word ik niet blij", zegt Gerard Booij uit Den BoschBeter is het volgens hem te investeren in stenen. De voormalige ondernemer verkocht vorig jaar een groot distributiecentrum, kreeg daar veel geld voor, en investeerde dat in de aankoop van vijf vakantiehuizen in Nederland.

"Dan praat je over een rendement van 6 procent, dat is andere koek. Die huisjes zijn 70 procent van de tijd verhuurd aan mensen die graag een weekje eruit willen zijn. Prima toch?"

Investeren in stenen, is dat zonder risico? Van den Brink: "Garantie dat de waarde van een vakantiewoning altijd op hetzelfde niveau blijft of stijgt, kan niemand geven. Maar als je kijkt naar de afgelopen jaren, zie je dat de prijzen heel stabiel zijn en nu weer wat oplopen. Dus wat dat betreft is het wel een waardevaste investering."

Hoeveel Nederlanders een tweede huis hebben is niet bekend. Wel heeft makelaarsvereniging NVM in beeld hoeveel tweede woningen zijn verkocht in ons land. In 2017 waren dat er 4330, een stijging van 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In 2018 zou dat aantal verder zijn gestegen naar 4700, op basis van cijfers van het Kadaster. Volgens de NVM is vooral Zeeland populair.

Spanje op 1

Uit recent onderzoek van de Second Home Beurs onder duizend bezoekers blijkt dat Spanje het favoriete land is voor een vakantiewoning (27 procent). Daarna volgen Nederland (17 procent) en Frankrijk (12 procent). De gemiddelde aanschafprijs van een tweede huis is 234.000 euro.

De helft van de kopers heeft het huisje voor verhuur, de andere helft maakt er zelf gebruik van, maar mikt ook op het rendement op geïnvesteerd vermogen.

Door nos.nl 

Villa op Landgoed de Scheleberg
 
Tweede huis in de Achterhoek