Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
 Résidence Lichtenvoorde rondt ontwikkelingen vakantiepark af

Résidence Lichtenvoorde rondt ontwikkelingen vakantiepark af

Résidence Lichtenvoorde rondt ontwikkelingen vakantiepark af met meiboom

Bron: Elna

LIEVELDE - Wat twaalf jaar geleden begon met de overname van Resort Lievelde door TopParken, kreeg afgelopen week zijn bekroning met de bouw van de laatste vakantiewoning. Geheel passend in de Achterhoekse traditie vond de oplevering van de 4 tot 6 persoons vakantiewoning Notario plaats met de plaatsing van een meiboom. Rodney de Haas, parkmanager bij TopParken Résidence Lichtenvoorde, is samen met zijn team bijzonder trots op het voorlopige eindresultaat.

Door Annekée Cuppers

Parkmanager Rodney de Haas voor de laatst gebouwde Notario-woning met meiboom. Foto: Annekée Cuppers

Parkmanager Rodney de Haas voor de laatst gebouwde Notario-woning met meiboom. Foto: Annekée Cuppers

Verhaal achter de Achterhoekse tradities

Woon je in Oost Gelre of omgeving, dan ken je Résidence Lichtenvoorde misschien wel vooral van horecabedrijf Skik & zo dat op het park gevestigd is. Al menig succesvol familie- of bedrijfsfeestje vond er plaats maar het kleinschalige vakantiepark aan de Boschlaan biedt nog zoveel meer. “Afgelopen april hebben we Studio Boschlaan geopend, een van alle faciliteiten voorzien conferentiecentrum, en de eerste bruiloften, partijen en vergaderingen zijn inmiddels geboekt. Maar ons vakantiepark mag ook steeds meer gasten uit binnen- en buitenland verwelkomen. Bij hen proberen we ook de Achterhoek zelf onder de aandacht te brengen en we merken dat de gasten dat ook leuk vinden. Zo begrijpen mensen uit het westen niets van de meiboom, willen weten waarom daar een versierde boom staat met bierblikjes. Dan vertellen we hen over deze Achterhoekse traditie, over het verhaal erachter.”

Gecharmeerd

Toerisme in de Achterhoek groeit flink, merkt ook Rodney. “De grootste trekker van Gelderland is nog steeds de Veluwe. Wel zien we dat de Achterhoek enorm in de lift zit. Zelf kom ik van oorsprong niet uit de Achterhoek maar ben erg gecharmeerd van hoe ze het hier aanpakken. Wat ze doen, dat doen ze goed. Als Résidence Lichtenvoorde hebben we ook een aantal mooie samenwerkingen kunnen realiseren, met lokale horeca, supermarkten en recreatiebedrijven. Zo versterk je elkaar en kunnen we onze gasten nog meer beleving bieden, want dat is waar het bij ons om draait. Dat gasten aangenaam verrast zijn door het aanbod, van zowel parkfaciliteiten als accommodaties, maar ook door wat er in de Achterhoek allemaal te beleven valt. Ook speelt het mee dat we zoveel mogelijk met familie doen. Dat geeft toch een ander gevoel bij wat we hier doen en dat is medebepalend voor de sfeer.”

Trots op resultaat

En die aanpak blijkt te werken. Résidence Lichtenvoorde mocht al verschillende prijzen van touroperators in ontvangst nemen, heeft net als alle TopParken uit de keten een hoge bezettingsgraad en regelmatig terugkerende gasten. “Ook de gemiddelde leeftijd van onze gasten gaat gestaag omlaag. Daarom hebben we nu in alle vakanties een animatieteam en heeft ook de recreatiekelder een upgrade gekregen. In plaats van de grijze wanden bieden grote foto’s over bezienswaardigheden uit de omgeving extra sfeerbeleving en krijgen de gasten direct wat meer informatie over wat er allemaal te doen is. De Kidsclub kreeg een eigen bioscoopje, ook weer als antwoord op de vraag: ‘Wat kunnen we nog meer doen om die beleving zo groot mogelijk te maken?’”

Met de oplevering van de laatste vakantiewoning is er een voorlopig eind gekomen aan de ontwikkelingen op het vakantiepark. “We zijn er heel erg trots op dat wat we 10 jaar geleden bedacht hadden, ook echt hebben kunnen waarmaken. Daar gaan we nu eerst even van genieten”, besluit Rodney.

 

''Onze gasten vinden het leuk dat we de Achterhoek bij hen onder de aandacht brengen''

 

TopParken Résidence Lichtenvoorde is een kleinschalig vakantiepark met 160 woningen, variërend van 2 tot en met 14 personen in het midden en hogere segment. Naast een zwembad, sauna, fitness en sport- en spelfaciliteiten voor algemeen gebruik, zijn sommige woningen uitgerust met een privézwembad en/of sauna en spa. De vakantiewoningen zijn in particulier eigendom; enkele stuks zijn nog beschikbaar voor de verkoop. Het park richt zich hierbij op kortdurende verhuur.

 

Lees ook: