Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

Secondhome.nl: Wat voor koper ben ik?

Wat voor koper ben ik?

De aankoopmotieven voor een tweede woning kunnen voor iedereen anders zijn. Wat voor koper bent u? Doe de test!

Bron: Secondhome.nl

1. De familiemens

(Volledig eigen gebruik)
Met familie en vrienden op de veranda genieten van de 2 buitenlucht en de eerste warme zonnestralen. Een goed De slimme glas wijn, lekker eten, leuke anekdotes en het gelach van de kinderen op de achtergrond. En het mooie is; morgen volgt er weer zo’n dag. Investeren in een tweede woning betekent investeren in vrije tijd. Het lijkt u heerlijk om een plek te hebben waar u in de weekenden en tijdens vakanties heen kunt gaan om het hectische dagelijkse leven even te verruilen voor pure ontspanning. Quality time met familie en vrienden vindt u erg belangrijk. U wilt uw tweede woning volledig tot uw eigen beschikking hebben en kiest er daarom voor om de woning niet te verhuren.

2. De slimme levensgenieter

(Combinatie van verhuur en eigen gebruik)
Het lijkt u leuk om er af en toe eens een paar dagen tussen­ uit te kunnen gaan. Met zijn tweeën of met het gezin even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en bijtanken in een andere, maar toch vertrouwde omgeving. De woning zelf, de omgeving en het park moeten u aanspreken. U wilt echter geen hoge kosten maken, het moet wel leuk blijven. Daarom kiest u er voor om de woning te laten verhuren in de perioden dat u er zelf geen gebruik van maakt. Zo kunt u het bezit van de tweede woning kosten dekkend of zelfs rendabel maken.

3. De particuliere belegger

(100% verhuur)
U bent op zoek naar een tastbare belegging (voor uw spaargeld). U wilt een goed gevoel hebben bij de recreatie­ woning, maar het rendement geeft de doorslag bij het maken van uw beslissing om een woning wel of niet aan te kopen. U kijkt naar de verhuurresultaten uit het verleden en/of de verhuurprognoses voor de toekomst. De verhuur dient op professionele wijze georganiseerd te worden en ook de exploitatie van het park moet gezond zijn. U kijkt vanuit zakelijk oogpunt naar een tweede woning. Als u er in de toekomst nog eens zelf gebruik van kunt maken, zou dat een leuke bijkomstigheid zijn.

4. De investeerder die op safe gaat

(Rendementsgarantie)
U bent op zoek naar een veilige belegging en wilt van tevoren weten waar u aan toe bent als het om het rendement op uw eigen vermogen gaat. U wilt er zeker van zijn dat u gedurende een aantal jaren periodiek een vast bedrag uitgekeerd krijgt. Het product is van onder­ geschikt belang. Sterker nog, de woning moet voor u onderhouden worden, zodat u geen omkijken heeft naar het object. Ook moet de woning courant blijven met oog op een eventuele doorverkoop.

Tip

Wat voor type koper u ook bent, laat u in alle gevallen informeren door een specialist op het gebied van recreatief vastgoed. Zo voorkomt u dat u een woning aankoopt, die niet 100 procent aansluit op uw wensen.

Bron: Secondhome.nl

Meer informatie over de aankoop van een vakantiewoning?

 
Vakantiehuis Residence Lichtenvoorde
 

Meer informatie over de aankoop van een vakantiewoning?