Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop

Nederland weer bijna even populair voor buitenlandse gasten als vóór corona

Dit jaar bijna net zoveel toeristen naar Nederland als vóór corona

Het inkomend verblijfstoerisme zal naar verwachting weer bijna op hetzelfde niveau zijn als vóór corona en de populariteit van een vakantie in eigen land stijgt. Dat maakte de Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bekend. Zowel de recreatiesector als de lokale economie wordt hiermee gestimuleerd. De inkomsten uit toerisme groeien immers. Uit het onderzoek van het NBTC is gebleken dat 80% van de ondervraagden uit Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de intentie heeft om dit jaar op vakantie te gaan. Een groot deel van de buitenlandse toeristen die Nederland jaarlijks mag ontvangen komt uit een van de net genoemde landen.

Onze reislust is weer terug

Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat stijgt in 2023. Dat aantal is vorig jaar, in vergelijking met 2019, met 11% gestegen. Terwijl het dit jaar, naar verwachting, verder stijgt met +2% naar 13%. Na drie coronajaren verwacht het NBTC ook dat het buitenlandse toerisme dit jaar grotendeels weer op het niveau van 2019 zal zijn (92%). Uit het onderzoek blijkt dat er naar verwachting 6,4 miljoen Duitsers dit jaar in Nederland zullen verblijven. Dit is zelfs een stijging van +4% ten opzichte van 2019. Deze stijging van toerisme in Nederland zal ook zichtbaar zijn op vakantieparken. Meer toeristen betekent immers een hogere bezetting.

Uit de Vakantie Sentiment Monitor blijkt dat een kwart van de ondervraagden al een vakantie heeft geboekt, waarbij de meeste mensen vertrekken in Q1 en Q2.  Daarnaast moet ongeveer de helft van de ondervraagden hun vakantie nog boeken. En daarvan is 56% zich al aan het oriënteren. Jos Vranken, algemeen directeur van het NBTC: "We zien dat mensen heel graag willen blijven reizen, de intentie om in 2023 op vakantie te gaan is hoog". In Nederland kiest men vooral voor een rustige plek en een accommodatie met flexibele voorwaarden.

Positief voor de recreatie in Nederland

De recreatiesector trekt weer aan zoals vóór corona en dat is natuurlijk positief nieuws voor de vakantiebestemming Nederland en de toeristische sector. "In 2023 gaan we weer verder richting het herstel van het internationaal toerisme", aldus Vranken. Vranken geeft bij RTL nieuws aan dat hij de kans groot acht dat Nederlanders in eigen land op vakantie willen gaan, gezien men op die manier goedkoper uit is dan bij een reis naar het buitenland. Men zal bewust kiezen om af te wijken van de massa, duurzamer te reizen, langer in Nederland te verblijven en bij te dragen aan de lokale economie. 

Investeren in vakantiewoningen

De buitenlandse toerist weet Nederland weer te vinden én het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat stijgt. Dat is natuurlijk zeer gunstig voor de recreatiesector. De inkomsten uit toerisme worden immers groter en het bezettingspercentage van een vakantiehuis stijgt mee met de groei aan toeristen. Dit maakt het aantrekkelijk om juist op dit moment te investeren in een vakantiehuis in Nederland en deze te verhuren. TopParken beschikt over een groot aanbod vakantiewoningen op diverse vakantieparken welke direct beschikbaar zijn voor verkoop. Zo profiteert u ook van de groter wordende vakantie intentie binnen Nederland.

 
 

Lees meer interessante blogs ⤵