Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
TopParken - Verkoop
Vakantiewoning kopen met eigen grond

Vakantiewoning kopen met eigen grond

Vakantiewoningen te koop met grond

Als u een vakantiewoning koopt zijn er veel opties om in overweging te nemen. U moet ten eerste nadenken over wat voor type vakantiehuis u wilt en op welke locatie deze zou moeten liggen. Bovendien moet u besluiten of u een vakantiehuis koopt met eigen grond of dat u de grond huurt. Bij TopParken zijn de meeste vakantiewoningen te koop inclusief eigen grond maar ook huurgrond is vaak een optie. Hierin bepaalt u zelf waar uw voorkeur naar uit gaat. Bekijk hieronder de verschillen tussen het kopen en huren van de grond.

Eigen grond

Het voordeel van een vakantiewoning met eigen grond is dat u eigenaar bent van de volledige kavel. Uw vakantiewoning staat dus op het terrein van het vakantiepark, maar de grond waar uw woning op staat is van uzelf. Ook wanneer het vakantiepark bijvoorbeeld verkocht wordt of failliet gaat blijft u eigenaar van het huisje en de grond.

Huurgrond

Wanneer u een vakantiewoning koopt op huurgrond bent u op korte termijn goedkoper uit omdat u alleen het huisje zelf koopt. Daar tegenover staat dat u jaarlijks extra kosten aan huur van de grond heeft van zo'n € 4.500 euro. Een vakantiehuis met eigen grond is dus op lange termijn goedkoper dan een vakantiehuis op huurgrond.

 

Of vraag direct naar de mogelijkheden

 

De voordelen van een vakantiewoning kopen met eigen grond

Het voordeel van een vakantiehuis kopen met eigen grond is dat u eigenaar bent van de volledige kavel. U kunt er dus mee doen wat u wilt, omdat het hele vakantiehuis en de grond waar het op staat van u is. Wanneer u een vakantiewoning met eigen grond koopt betaalt u een hogere prijs, omdat u de hele kavel koopt. Daartegenover staat dat u geen extra kosten aan huur of erfpacht van de grond heeft, iets dat u op lange termijn geld kan schelen.

Het is bij TopParken niet verplicht om de grond die bij de vakantiewoning hoort te kopen. U kunt bij ons dus ook kiezen voor een andere constructie, zoals huur of erfpacht. Bij huur betaalt u een huurprijs voor de grond waarop de door u gekochte woning staat. Kiest u voor erfpacht dan betaalt u ook een soort huur die canon wordt genoemd. Erfpacht is een recht dat tussen huur en koop in valt. Voor de periode dat u erfpacht betaalt mag u de grond gebruiken alsof u er eigenaar van bent en heeft u dezelfde rechten.

Wanneer u een vakantiehuis wilt kopen is het belangrijk hier goed over na te denken en rekening mee te houden. Koopt u de woning zonder de grond is de prijs van de woning lager maar betaalt u wel jaarlijks de huurkosten of erfpacht.

Vakantiehuis leasen

Recent heeft een groot vakantiepark concern het concept vakantiehuis leasen geïntroduceerd. Dit concept biedt klanten de mogelijkheid om voor een paar honderd per maand "eigenaar" te worden van een vakantiehuis. Bij TopParken bieden wij deze mogelijk niet aan. Wij leggen op deze pagina graag uit waarom de voordelen niet opwegen tegen de nadelen van lease.

Meer informatie over een vakantiewoning kopen bij TopParken

Heeft u interesse in het kopen van een vakantiewoning met of zonder eigen grond, waarbij u in het geval van verhuur een uitstekend rendement kunt behalen? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend onze brochure aan via onderstaande knop of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Het aanbod van TopParken